Gezondheidsraad vindt aanbieden van booster aan jongeren onnodig, maar Kuipers doet het toch

0
68

Ook jongeren van 12 tot en met 17 jaar kunnen een booster halen als zij dat willen. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft de booster voor jongeren goedgekeurd. Ik heb aan het RIVM gevraagd om dit voor te bereiden, kondigde zorgminister Ernst Kuipers vrijdag aan op social media.

Eerder deze maand stelde de Gezondheidsraad nog in een advies aan het ministerie van Volksgezondheid dat ‘er geen medisch-wetenschappelijke redenen zijn om een boosterprik beschikbaar te stellen voor alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar’.

Zeer beperkte gezondheidswinst

Volgens de Gezondheidsraad levert boostervaccinatie bij jongeren ‘slechts zeer beperkte gezondheidswinst op’. Tot dusverre waren de raadsadviezen steeds leidend in het prikbeleid. Daar komt dus verandering in.

“Minister Kuipers doet het toch…” schrijft Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) verbaasd.

Dit is toch absurd

Een motie van haar over een onderzoek naar de effectiviteit van alle ingezette coronamaatregelen werd weggestemd door de coalitiepartijen.

Horecabaas Khalid Oubaha reageert: “Dit is toch absurd, je wilt toch weten of het allemaal nut heeft gehad. November, december, januari komen eraan. Of worden we met één pennenstreek weer dichtgegooid?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here