Kuipers wil 29 miljoen euro EXTRA voor corona-apps: ‘Dat is belachelijk veel geld’

0
75

Er is dit jaar 29,4 miljoen euro extra nodig voor het ‘beheren en doorontwikkelen’ van de corona-apps van de overheid, schrijft zorgminister Kuipers in de memorie van toelichting op de aangepaste begroting van zijn ministerie.

“Er is een aanvullend budget nodig voor de communicatie, doorontwikkeling en het beheer van digitale oplossingen in het kader van corona, zoals de CoronaMelder, de CoronaCheck-app en de CoronaCheck Scanner. Voor 2022 gaat het om 29,4 miljoen euro,” zegt Kuipers.

Vrijheidsbeperkend gedrocht

De uitspraken van Kuipers vallen niet in goede aarde. “Wil hij even uitleggen wat hij allemaal van plan is met dit niet-werkende digitale controlemiddel. Dank u,” aldus data-analist Daniël van der Tuin.

“In plaats van dit geld in het doorontwikkelen van dit ‘tijdelijke’ vrijheidsbeperkende gedrocht steken zouden wij die 29 miljoen ook kunnen steken in extra handen aan het bed,” schrijft bioloog Richard Steenvoorden.

R. Genis twittert: “Waar het geld van de overheid naartoe gaat, laat zien waar de prioriteiten liggen.” Journalist Mattijs Glas voegt toe: “Dat is belachelijk veel geld voor apps die binnen enkele weken totaal overbodig zijn, in ieder geval met betrekking tot corona.”

Tot in de lengte van dagen

“Dat lijkt ons niet nodig, dat doorontwikkelen. Weg met die coronapas!” reageert De Vierde Golf, één van de medeondertekenaars van het manifest tegen de coronapas.

“U zult vinkjes blijven updaten. Tot in de lengte van dagen. We zijn er bijna mensen. Nog even volhouden,” zegt ondernemer Samira Tarrass sarcastisch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here