Hoe oorontstekingen op natuurlijke wijze te behandelen met appelciderazijn?

0
89

Oorinfecties ontstaan ​​als gevolg van een overgroei van besmettelijke bacteriën of virussen. De infectie kan plaatsvinden in het binnenste, middelste of buitenste deel van het oor en kan symptomen veroorzaken zoals oorpijn, gehoorproblemen, hoofdpijn, oorontlading en constant trekken aan een oor. Hoewel oorinfecties vaak vanzelf verdwijnen, kunnen ernstige gevallen antibiotica vereisen.

Appelciderazijn (ACV) biedt een krachtig alternatief voor antibiotica voor de behandeling van oorinfecties. Onderzoek toont aan dat deze azijn antimicrobiële eigenschappen heeft die bacteriën kunnen helpen elimineren. In een onderzoek uit 2018 pasten wetenschappers ACV toe op twee soorten bacteriën die vaak oorinfecties veroorzaken:  Escherichia coli  en  Staphylococcus aureus . Ze ontdekten dat ACV de groei van beide microben remde.

De onderzoekers stelden ook bacterieculturen gemengd met immuuncellen bloot aan ACV. Ze ontdekten dat de cellen minder tekenen van ontsteking vertoonden, wat aangeeft dat ACV de ernst van bepaalde bacteriële infecties kan verminderen. De onderzoekers zeiden dat het azijnzuur in ACV verantwoordelijk kan zijn voor de antimicrobiële effecten. Eerdere studies toonden aan dat azijnzuur  de celwanden van microben kan beschadigen.

Hoe gebruik je appelciderazijn voor oorinfecties?

De beste manier om ACV voor oorinfecties te gebruiken, is door het toe te voegen aan zelfgemaakte oordruppels. Combineer gelijke delen ACV en lauw water om de oordruppels te maken. Zorg ervoor dat het water slechts een beetje warm is, omdat de huid in het oor gevoelig is.

Volg de onderstaande stappen om de druppels op de juiste manier in de gehoorgang aan te brengen: (h/t naar  MedicalNewsToday.com .)

 1. Zuig een deel van het oordruppelmengsel op met een druppelaar.
 2. Ga zitten of liggen met uw hoofd naar één kant gekanteld, zodat het geïnfecteerde oor naar boven wijst.
 3. Knijp 4 tot 5 druppels van het mengsel in het oor.
 4. Houd uw hoofd een paar minuten gekanteld om ervoor te zorgen dat de druppels de gehoorgang bereiken.
 5. Kantel je hoofd in de tegenovergestelde richting zodat het mengsel eruit kan vallen.
 6. Gebruik een watje of een schoon washandje om het oor af te vegen, maar steek niets in de gehoorgang.
 7. Herhaal het bovenstaande proces een paar keer per dag.

Onverdunde ACV kan de huid van het oor beschadigen, dus het is belangrijk om het te mengen met gelijke delen water. Als de infectie zich in het binnen- of middenoor bevindt, vermijd dan het gebruik van ACV-oordruppels totdat u een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg heeft geraadpleegd. Oordruppels zijn ook onveilig voor mensen met oorafscheiding, omdat het mengsel hun toestand kan verergeren.

Stop met het gebruik van de druppels als irritatie optreedt of als u een van de volgende verschijnselen krijgt:

 • Koorts
 • Vloeistoffen zoals pus en bloed lekken uit het oor
 • Symptomen van een middenoorontsteking die langer dan 3 dagen aanhoudt
 • Gehoorverlies

U kunt warme kompressen proberen om pijn en zwelling te verlichten. Leg gewoon een warme handdoek over het aangedane oor en dit zal de pijn helpen verminderen en de bloedsomloop in het gebied vergroten. (Gerelateerd:  gebruik een warm gemberkompres voor snelle pijnverlichting en om het genezingsproces te versnellen .)

Tips om oorinfecties te voorkomen

Bekijk de volgende  tips om oorontstekingen te voorkomen :

 • Houd je oren droog en schoon – Vuile oren bevorderen de groei van bacteriën.
 • Voorkom verkoudheid – Een  middenoorontsteking treedt  vaak op na een verkoudheid.
 • Vermijd passief roken – Blootstelling aan sigarettenrook kan het risico op verkoudheid vergroten.
 • Voorkom letsel aan het oor – Vreemde voorwerpen zoals wattenstaafjes en schuifspelden kunnen snijwonden en kneuzingen in de gehoorgang veroorzaken die geïnfecteerd kunnen raken.
 • Geef uw baby borstvoeding – Jonge kinderen lopen een hoger risico op oorinfecties. Geef je baby borstvoeding om zijn immuunsysteem een ​​boost te geven.

Houd deze tips in gedachten om oorontstekingen te voorkomen en gebruik appelciderazijn op de juiste manier als er toch een infectie optreedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here