Topambtenaar: er moet een digitale identiteit komen, dit is in de EU besloten en corona is ervoor gebruikt

1
419

“Macron wil het en Duitsland wil het ook. En hoe werkt het in de EU? Als Duitsland en Frankrijk iets willen, dan gebeurt het, want de EU is Duitsland en Frankrijk, zei columniste Marianne Zwagerman vrijdag in BNR The Friday Move over de QR-maatschappij.

“Ik heb de laatste tijd verschillende topambtenaren gesproken, want ik zit in allerlei geheime verzetsgroepjes. Morgen zit ik weer met zo’n groep met hoogleraren, topambtenaren, politiecommissarissen, echt uit alle hoeken is er verzet,” zei Zwagerman.

Geen wappie

“Wij hebben geheime bijeenkomsten daarover. En één van die topambtenaren zei tegen mij: dit is gewoon in de EU besloten, er moet een digitale identiteit komen, corona is ervoor gebruikt – is geen WEF, geen wappie, gewoon topambtenaar,” voegde ze toe.

“Deze ambtenaar zei ook dat we dit aan de Brexit te danken hebben. Als Groot-Brittannië nog steeds onze partner was als dwarsligger, dan had Mark Rutte dit wel tegen kunnen houden met hun steun, maar nu Groot-Brittannië als grote broer is weggevallen heeft Rutte zijn knopen geteld en gedacht: in mijn eentje hou ik dit niet tegen.”

Boven water krijgen

Ze vroeg BBB-voorvrouw Caroline van der Plas of ze daar achter kan komen als Kamerlid. “Is er niet een manier voor jou om boven water te krijgen: is er in de EU iets afgesproken?”

Natuurlijk zouden we daar achter kunnen komen, antwoordde Van der Plas. “Daar moeten we dan in gaan duiken.” Ze wees er verder op dat Forum voor Democratie hier al langer mee bezig is.

Van een ‘tijdelijk’ vaccinatiepaspoort naar een permanente digitale identiteitsportemonnee:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here