Oorlogsprovocatie: Amerikaans militair vrachtvliegtuig schendt Russisch luchtruim

0
494

Reactie van Moskou? Russische stealth fighter ‘verschijnt’ plotseling boven Kiev – Chinese kolonel waarschuwt de VS: Als jullie Taiwan te hulp schieten, volgt een totale kernoorlog

Staat de jarenlang door VS/EU/NAVO geplande oorlog tegen Rusland op het punt van uitbreken? We hebben al vaak geschreven dat zo’n levensgevaarlijk militair conflict heel goed zou kunnen beginnen met een ‘false flag’ operatie, bedoeld om Rusland de schuld in de schoenen te schuiven. En wat te denken van de volgende ernstige Amerikaanse provocatie: een onder militair commando staand vrachtvliegtuig van National Airlines (foto), dat net een hele lading munitie in Kiev had afgeleverd, koos na de start ineens een heel andere koers, schond het luchtruim van Belarus, en vloog daarna honderden kilometers door het Russische luchtruim, ongeveer recht boven de Russische legereenheden die zijn samengetrokken voor een eventuele oorlog met Oekraïne. Bij Kazachstan verdween het toestel van de flight tracking radar.

Hoopten de Amerikanen dat de Russen het vrachttoestel zouden neerhalen, waardoor ze hun gewenste voorwendsel zouden hebben om de volgende stap te nemen naar het starten van een oorlog? Het Kremlin lijkt in ieder geval niet in deze val te zijn getrapt.

Su-57 stealth fighter boven Kiev?

Daarna volgde er iets nog opmerkelijkers. Op dezelfde flight tracking verscheen er vanuit het niets een Russische Su-57 stealth jager boven Kiev. Het toestel vloog op slechts 350 meter hoogte enkele kilometers over de stad heen, en ‘verdween’ toen spoorloos. ‘

Indien dit voorval ook echt is gebeurd, moet dat een enorm lawaai hebben gemaakt in de Oekraïense hoofdstad. Het zou een ongekend staaltje machtsvertoon van de Russen zijn geweest, en een boodschap die vooral het Westen in zijn zak zou kunnen steken, omdat de Russische stealth technologie klaarblijkelijk veel geavanceerder is dan tot nu toe werd gedacht, en in staat is om de Westerse radarsystemen volledig te ontwijken.

Volgens het Pentagon heeft Rusland twee divisies S-400 raketafweersystemen en een onbekend aantal gevechtsvliegtuigen naar Belarus verplaatst, waardoor ‘Kiev nu in het vizier is’. Ondertussen worden familieleden van ‘niet essentiële staf & diplomaten’ geëvacueerd uit Oekraïne, wat volgens de regering Biden enkel een ‘preventieve maatregel’ is. (3)

Chinese kolonel dreigt VS met totale kernoorlog

Ook de spanningen met China worden door de Amerikanen verder opgevoerd. De Chinese marine verjoeg afgelopen donderdag de USS Benfold uit de territoriale wateren van de betwiste Xisha eilanden (Westerse naam: Paraceleilanden) in de Zuid Chinese Zee. (4)

Ongeacht de vraag aan wie deze eilanden zouden toebehoren is het continu ‘patrouilleren’ van Amerikaanse oorlogsschepen zo dicht in de buurt van China een regelrechte provocatie. Hoe zou Washington reageren als er voortdurende Chinese oorlogsbodems door de Golf van Mexico zouden varen?

In Beijing wordt men dan ook steeds bozer. Een hooggeplaatste kolonel van de PLA (het leger) waarschuwde op de staatszender CCTV dat de VS het niet moet wagen tijdens een militair conflict Taiwan te hulp te schieten. Dat zal volgens hem onmiddellijk leiden tot de vernietiging van de Amerikaanse vliegdekschepen in de regio, en een totale kernoorlog. (5)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here