Kiev “nu in het vizier” terwijl Rusland straaljagers en S-400-raketten naar Wit-Rusland verplaatst: Pentagon

0
376

Het Pentagon en de Amerikaanse inlichtingendienst zouden de noordelijke buur van Oekraïne, Wit-Rusland, nauwlettend in de gaten houden, gezien de recente verklaringen van Moskou dat het momenteel meer S-400-raketsystemen naar het geallieerde land verplaatst. 

” Rusland verplaatst twee divisies van zijn S-400 Triumph-luchtverdedigingssystemen, ontworpen om vijandelijke gevechtsvliegtuigen neer te halen , naar buurland Wit-Rusland om deel te nemen aan militaire oefeningen, bevestigde het Ministerie van Defensie vrijdag”, melden Russische staatsbronnen.

Naar verluidt worden S-400-raketten vanuit het verre oosten van Rusland naar Wit-Rusland getransporteerd. Terwijl de spanningen hoog oplopen, terwijl de ogen van de wereld naar de grens tussen Rusland en Oekraïne kijken, zou de overdracht van belangrijk militair materieel naar Minsk deel uitmaken van de voorbereidingen voor gezamenlijke Wit-Russisch-Russische oorlogsoefeningen die van 10 tot en met 20 februari zullen plaatsvinden. .

De oefeningen zullen er mede op gericht zijn “de staatsgrens te versterken”. Dit is waarschijnlijk ook bedoeld als reactie op de door het Witte Huis bestelde “dodelijke hulp”-levering van deze week aan het Oekraïense leger. Het VK heeft ook herhaaldelijk met vliegtuigladingen wapens gevlogen, hoogstwaarschijnlijk inclusief antitankraketten.

Volgens Pentagon-functionarissen geciteerd in Fox News, is er bezorgdheid dat Rusland veel gemakkelijker Kiev kan aanvallen als het dat wil, gezien al zijn militaire middelen in Wit -Rusland :

Geavanceerde Russische straaljagers zijn nu aangekomen in Wit-Rusland, ten noorden van Oekraïne. Het Pentagon is bezorgd dat de hoofdstad van Oekraïne “nu in het vizier is”, voegde een andere functionaris eraan toe.

Maar Rusland heeft herhaaldelijk geprobeerd het Westen te verzekeren dat er geen “invasieplannen” zijn – zoals de afgelopen twee maanden de beschuldiging was. 

Maar beide partijen beschuldigen elkaar nu van de mogelijkheid van een provocatie die snel zou kunnen leiden tot een schietpartij op de grond. Als er een conflict uitbreekt, zal het zich waarschijnlijk concentreren in Donbass, in het oosten van Oekraïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here