Man (77) wordt onwel na boosterprik en overlijdt in LUMC: ‘Gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand hoor!’

0
286

Dinsdagochtend is een 77-jarige man onwel geworden nadat hij bij de vaccinatielocatie in Leiderdorp een boosterprik had gekregen, schrijft nieuwssite Sleutelstad. Medewerkers van de GGD Hollands Midden hebben geprobeerd de man te reanimeren.

De man is per ambulance naar het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gebracht, waar hij enkele uren daarna is overleden. Er is een melding gedaan bij het Lareb. De gebeurtenissen hebben een enorme impact op de familie, zei een woordvoerder van de GGD.

Levensgevaarlijk

“Je moet het risico maar willen nemen, zeker nu uit Israëlisch onderzoek blijkt dat de booster niet helpt om infectie met omikron te voorkomen. Het opdringen van boosters is levensgevaarlijk,” reageert Forum voor Democratie.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen schrijft: “Gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand hoor!”

Groningen

Vorige week donderdag werd een vaccinatielocatie in Groningen ontruimd, volgens getuigen omdat iemand onwel was geworden en werd gereanimeerd.

Bijwerkingencentrum Lareb ontvangt op dit moment zo’n 1000 meldingen per dag van bijwerkingen na de boosterprik, op sommige dagen zelfs 2500. Dat zijn er meer dan vorig jaar op het hoogtepunt van de prikcampagne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here