Kabinet wil toch verder met 2G: ‘Mijn maag keert zich om’

0
275

Het kabinet wil toch verder met 2G, ondanks een onderzoek in opdracht van de overheid waaruit blijkt dat het 2G-systeem geen zin heeft. Minister Kuipers van Volksgezondheid wil toch proberen om dit systeem door de Kamer te loodsen, om het ‘achter de hand te houden’.

Het is nog maar de vraag of dat gaat lukken, aangezien de ChristenUnie tegen is. Ook het CDA zou tegen zijn. Daarnaast lopen veel oppositiepartijen niet warm voor 2G. “Miljoenen mensen uit willen kunnen sluiten als ‘achter-de-handje’, ondanks dat al het medisch wetenschappelijke 2G tegenspreekt,” zegt Kamerlid Fleur Agema (PVV). “Mijn maag keert zich om.”

‘Lastige fase’

VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans zegt in een filmpje op social media dat ‘we in een lastige fase van deze pandemie zitten’. “Maar we zitten ook in een fase waarin we volgens mij het verschil kunnen maken als we met zijn allen de focus gaan leggen op de vraag: wat kan er wel?” aldus Hermans.

“En dat wil ik voor al die mensen in Nederland die zich de afgelopen twee jaar netjes aan de regels hebben gehouden. Die zich hebben laten vaccineren om zichzelf te beschermen en elkaar,” vervolgde ze.

“Voor hen die alles op alles hebben gezet de afgelopen twee jaar om ons veilig door deze crisis te loodsen, ben ik gemotiveerd om in de komende periode als het gaat over corona continu naar de vraag te kijken: wat kan er wel?” zei Hermans.

Doe iets!

Agema: “Als de VVD de steun intrekt voor coronatoegangsbewijzen en 2G én structureel investeert in de zorg, kunnen we terug naar normaal. Dus hou op met deze nietszeggende zinnen en doe iets!”

Ook anderen reageren kritisch op het VVD-filmpje. “Dat toontje. Waarom is er nou nooit een communicatieadviseur die zegt: spreek alleen woorden uit die je meent. Mensen horen het namelijk wanneer het niet klopt,” zegt BNR-presentator Talitha Muusse.

Auteur en spreker Hans van Tellingen voegt toe: “De VVD, de meest onliberale partij van Nederland, gaat imploderen het komende jaar. Tja. Zelf naar gemaakt. Omdat alle liberale uitgangspunten zijn verkwanseld. En niet zo’n beetje ook.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here