Biden wil hardere sancties tegen Rusland, waardoor Europa in energiecrisis wordt gestort

0
371

Oorlogsdreiging neemt verder toe: Britten sturen troepen naar Oekraïne, Russen stappen uit OVSE overleg – Dankzij de VS/NAVO al in februari geen Russisch gas meer via Oekraïne naar Europa – Intriges Washington lijken te slagen: EU wordt afgesneden van Russisch gas en gedwongen het veel duurdere Amerikaanse LNG te kopen (= Burgers en MKB betalen de hoofdprijs)

Hoewel er geen enkel bewijs voor is, blijven Washington en Kiev beweren dat Oekraïne op ieder moment kan worden binnengevallen door Rusland. Het regime Biden bereidt alvast nieuwe keiharde sancties tegen Moskou voor, waardoor er geen Russisch gas meer naar Europa zal vloeien. Dat zal de EU, dat voor een derde afhankelijk is van Russisch aardgas, in een onmiddellijke energiecrisis storten met nog veel hogere prijzen, massale energie-armoede en grote sociale onrust. De jarenlange intriges van het Pentagon lijken daarom te gaan slagen: de EU wordt definitief afgesneden van Rusland, en gedwongen het veel duurdere Amerikaanse LNG te kopen. Dat burgers en MKB daarvoor de hoogste prijs zullen moeten betalen lijkt noch Washington, noch Brussel iets te kunnen schelen.

De naar schatting 100.000 Russische troepen in de buurt van de Oekraïense grens zijn volgens Dmitry Peskov, woordvoerder van president Putin, enkel een reactie op de ‘stapsgewijze NAVO invasie’ van Oekraïne. In dit kader wees hij er nog eens op dat de NAVO sinds de val van het IJzeren Gordijn alle afspraken en garanties om niet naar het oosten uit te breiden heeft gebroken. ‘Helaas is het tegendeel gebeurd. De militaire infrastructuur van de NAVO begon steeds dichter naar de grenzen van de Russische Federatie te komen,’ waardoor ‘de nationale veiligheid van Rusland direct in gevaar is gebracht.’

Leest u die laatste zin nog eens over, want als een hooggeplaatste regeringswoordvoerder zoals Peskov het letterlijk over een ‘direct gevaar voor de nationale veiligheid’ heeft, is dat historisch een van de duidelijkste signalen dat een land zich actief voorbereidt op oorlog. Een oorlog, die zoals u weet al heel lang door het Pentagon wordt gewild en gepland, en nu bijna onvermijdelijk lijkt te zijn geworden.

Europa gedwongen duur Amerikaans LNG te kopen

Het Witte Huis stelt inmiddels ‘noodplannen’ op om LNG (vloeibaar gas) aan Europa te leveren als Bidens nieuwe sancties worden doorgezet, en Rusland vanwege de nog immer slaafse gehoorzaamheid van de EU dan geen andere keus zal hebben de gaskraan helemaal dicht te draaien. Daarmee slaat Washington twee vliegen in één klap: Europa wordt definitief van Russisch gas afgesneden, en de Amerikanen kunnen tot in lengte van jaren hun veel duurdere LNG aan Europa verkopen.

(In Den Haag vinden ze dit overigens helemaal prima. Uit het energierapport ‘Transitie naar Duurzaam’ (2016) van het ministerie van Economische Zaken kan namelijk worden opgemaakt dat dit altijd al de bedoeling was van het regime Rutte, en Rotterdam een cruciale LNG importhaven zou worden. De veel hogere energieprijzen zouden worden afgeschoven op de burgers en MKB, en dat is 5 – 6 jaar later dan ook exact wat er aan het gebeuren is.)

Eigenlijk wordt er nog een derde vlieg mee ‘geslagen’: het zal namelijk een extra voorwendsel zijn om de ‘Great Reset’ van het World Economic Extermination Forum van Klaus Schwab met nog hardere maatregelen aan de samenleving op te leggen. Te denken valt aan verplichte energierantsoenen en strenge reisbeperkingen (inclusief woon-werkverkeer), zaken die altijd al onderdeel waren van Schwabs perfide plannen, die overigens volledig worden gesteund en kritiekloos worden uitgevoerd door VVD66, CDA en CU.

In februari geen gas via Oekraïne naar Europa

Amerikaanse energiebedrijven hebben het regime Biden laten weten dat de gasvoorraden wereldwijd veel te laag zijn om het Russische aardgas te kunnen vervangen (1). Daarmee lijken zij voor te sorteren op de monsterwinsten die ze zullen behalen zodra Rusland door de VS/NAVO feitelijk wordt gedwongen de gasleveranties aan Europa stop te zetten, en de EU afhankelijk wordt van Amerikaans (/ door Amerikaanse bedrijven geproduceerd) LNG.

Volgens Gazprom zijn er voor februari geen gasleveranties meer geboekt via de Yamal pijplijn door Oekraïne naar Europa. Maar wie zal de schuld van de verhevigde Europese energiecrisis krijgen? Natuurlijk Vladimir Putin. Dat de Russische president al maanden vergeefs probeert Duitsland zover te krijgen de voltooide Nord Stream 2 pijpleiding in gebruik te nemen, waardoor de energieprijzen in Europa weer flink kunnen dalen, wordt gemakshalve ‘vergeten’.

Duitsland en de EU lijken daarom wéér door de knieën te zijn gegaan voor Washington, dat mordicus tegen Nordstream 2 is en dreigt met sancties als er toch Russisch gas door de pijpleiding gaat vloeien. Desondanks presteren onze media het om Putin als de boeman af te schilderen, terwijl de echte boosdoeners in Washington, Brussel, Berlijn en ook Den Haag zitten.

Crisis Oekraïne escaleert richting oorlog

Ondertussen is de door VS/EU/NAVO veroorzaakte crisis rond Oekraïne aan het escaleren. De Russen stappen uit het OVSE overleg over hun gewenste, door het Westen afgewezen veiligheidsgaranties, en trekken hun diplomatieke staf terug van de ambassade in Kiev en het consulaat in Lviv. Volgens OVSE ambassadeur Alexander Lukashevich wordt de OVSE tegenwoordig gecontroleerd door de NAVO, en heeft verder praten daarom geen zin meer. (2)

Om de oorlogsdreiging verder op te voeren sturen de Britten troepen naar Oekraïne, zogenaamd omdat een Russische invasie ophanden zou zijn. In Rusland beginnen sommigen nu echt zenuwachtig te worden; parlementslid Yevgeney Fyodorov stelde in een YouTube uitzending zelfs een waarschuwingsaanval met een hypersonische kernraket op de woestijn in Nevada voor, waar de Amerikanen in het verleden bovengrondse kernproeven verichtten. Op die manier komen er geen mensen om, maar wordt wel onderstreept hoezeer Rusland zich bedreigd voelt door de aanhoudende agressieve acties van het Westen. (3)

Het is onwaarschijnlijk dat dit extreme voorstel wordt overgenomen door het Kremlin. Desondanks dook afgelopen vrijdag wel een Russische kernonderzeeër met 16 Bulava raketten voor de kust van Virginia op (4). Iedere raket kan tot 10 kernkoppen vervoeren, waardoor deze ene onderzeeër in 10 tot 15 minuten tijd alle grote Amerikaanse steden tot radioactieve as kan reduceren. Duidelijker kon de waarschuwing van Moskou aan Washington niet zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here