Rutte stemt in maart voor EU-leger: ‘Ons eigen land wordt overgenomen door vreemde mogendheden’

0
278

Premier Rutte zal waarschijnlijk in maart instemmen met een EU-leger, meldt omroep Ongehoord Nederland. Het onderwerp ligt erg gevoelig. Uit peilingen blijkt dat slechts 10 procent van de Nederlanders meer EU – en dus ook een EU-leger – wil.

Een Nederlandse militair, die anoniem wil blijven, zei tegen de omroep dat hij nooit voor een EU-leger zal vechten. “Ik ben bereid mijn leven te geven voor Nederland, maar niet voor de Europese Unie,” zei hij.

Niemand die het ziet

Rutger van den Noort, oprichter van Nexit Denktank, reageerde: “Ons eigen land wordt overgenomen door vreemde mogendheden en niemand die het ziet.” De enige oplossing is volgens hem om uit de EU te stappen, net als Groot-Brittannië. “Hervormen kan niet.”

Het gaat om een ‘flitsmacht’ van 5000 man. Defensieminister Ollongren zei afgelopen week dat ze ‘tevreden’ is over de vorderingen voor het opzetten van deze nieuwe macht. Wat op tafel ligt, is ‘precies wat Nederland graag wilde’, zei Ollongren, die zelf niet weet wat het verschil is tussen een majoor en een sergeant.

Complot

“Maar er zou toch nooit een EU-leger komen? Dat was toch een complot?” vroeg FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vorige maand in de Kamer nadat bekend was geworden dat Nederland het Franse voorstel voor een snel inzetbare EU-eenheid van duizenden militairen gaat steunen.

Sinds 2020 staan honderden Nederlandse soldaten in dienst van het ‘EU-leger’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here