Geen complottheorie meer: onderhuidse chip kan jouw coronavaccinpaspoort worden

0
303

Een onderhuidse microchip ter grootte van een rijstkorrel kan jouw vaccinatiepaspoort worden. Een Zweeds bedrijf heeft een chip ontwikkeld waarop de vaccinatiestatus van mensen kan worden opgeslagen.

Dit was afgelopen jaar nog een complottheorie. Enkele jaren geleden zou de ontwikkeling van zo’n chip waarschijnlijk niet veel media-aandacht hebben gekregen. Nu neemt men de ontwikkelingen rond onderhuidse chips zeer serieus. Onder andere de Daily MailFrance 24 en de South China Morning Post hebben erover geschreven.

‘Het ultieme gemak’

Newsweek probeert lezers alvast warm te maken voor geïmplanteerde vaccinpaspoorten door te schrijven dat er in Zweden steeds meer mensen zijn die microchips laten implanteren in hun lijf. Volgens sommige media is zo’n chip ‘het ultieme gemak’.

Hoewel de fabrikant van de microchips claimt dat ze niet kunnen worden gebruikt om je te volgen, zeggen sommige experts dat eenieder die een onderhuidse chip scant, gemakkelijk kan achterhalen waar iemand is geweest en eerder is gescand.

Apocalyptisch

Vooralsnog roept de nieuwe technologie veel weerstand op bij mensen. Sommigen vinden zo’n chip eng, dystopisch of zelfs apocalyptisch.

Uit een recente Amerikaanse peiling blijkt dat 44 procent van de Republikeinen denkt dat Bill Gates mensen via het coronavaccin wil chippen om hen te volgen, schreef de New York Daily News.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here