Ongevaccineerde inwoners Australische regio in harde lockdown: werk is geen reden om huis te verlaten

0
285

Ongevaccineerde inwoners van de Australische regio Noordelijk Territorium zitten sinds donderdag in een harde lockdown. De lockdown duurt tot maandag, de dag waarop een coronapassysteem wordt ingevoerd in de regio.

Op donderdag zijn er 256 nieuwe ‘coronagevallen’ geregistreerd in het territorium. Ongevaccineerde inwoners mogen alleen hun huis verlaten voor een medische behandeling, essentiële diensten en goederen, of om iemand te helpen die zichzelf niet kan verzorgen.

Grootste kans

“Werk is geen reden voor de ongevaccineerden om het huis te verlaten,” zei eerste minister Michael Gunner. Sporten is de komende vier dagen niet essentieel. Ongevaccineerde mensen moeten binnen een straal van 30 kilometer van hun huis blijven.

“Mensen hebben genoeg tijd gehad om zich te laten vaccineren. Mensen die niet gevaccineerd zijn, hebben de grootste kans om het virus te verspreiden en ernstig ziek te worden als ze het virus krijgen,” beweerde Gunner.

‘Niet radicaal’

Mensen die volledig gevaccineerd zijn, mogen hun gang gaan, zolang ze zich houden aan de mondkapjesplicht. De eerste minister zei ook dat de invoering van een vaccinatiepas ‘niet radicaal’ is. Die pas is binnenkort nodig om toegang te kunnen krijgen tot onder meer cafés, bioscopen, restaurants en evenementen.

Gunner riep mensen op om ‘onruststokers’ die zich niet aan de regels houden aan te geven bij de politie.

Ondanks de lockdowns en vaccinatierondes gaat het aantal positieve testen in Australië al weken door het dak:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here