Kim Feenstra spreekt burgemeester Halsema aan op politiegeweld: ‘Hypocriete tuttebel’

0
202

Kim Feenstra vindt dat het politiegeweld zondag tijdens de coronademonstratie op het Museumplein buitenproportioneel was. Ook de speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling, Nils Melzer, heeft zich zeer kritisch uitgelaten over het optreden van de Nederlandse politie.

Het Poolse ministerie van Justitie wil het politiegeweld in Nederland bovendien bespreken op ambtelijk EU-niveau. Vooral een filmpje waarop te zien is dat een demonstrant door een politiehond in zijn arm wordt gebeten, deed veel stof opwaaien.

Onzin verkondigen

Feenstra spreekt burgemeester van Amsterdam Femke Halsema op Instagram aan op het politie-ingrijpen. Onder de kerstgroet van Halsema schrijft Feenstra: “Kun je ook eens een keer je deftige mond opentrekken over het politiegeweld dat plaatsvond in jouw stad afgelopen zondag? Of zit je mond vol van onzin verkondigen?”

“Je bent geen burgemeester met een hart voor mensen als je doet alsof je niet weet waar ik het over heb. Hypocriete tuttebel noem ik dat,” bijt Feenstra Halsema toe. Haar reactie is honderden keren geliket.

De Amsterdamse politiechef Frank Paauw zei over de kritiek op het politieoptreden op het Museumplein dat ‘politiegeweld soms niet te voorkomen is’. Hij zei verder dat ieder gebruik van geweld door de politie ‘altijd terdege wordt geëvalueerd’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here