Diepe verontwaardiging en Kamervragen na degoutante uitspraken Macron: ‘Dit kan echt niet’

0
248

De Franse president Emmanuel Macron zei in gesprek met de krant Le Parisien dat hij ongevaccineerde Fransen ‘tot het eind’ het leven zuur wil maken. Hij zei ook dat ‘een onverantwoordelijke niet langer een burger is’.

Macron wil de ongevaccineerden in het dagelijks leven beperkingen opleggen, door ze de toegang te ontzeggen tot restaurants, theaters en bioscopen. “De ongevaccineerden: ik heb veel zin om ze te pesten,” zei hij.

Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Nederland wordt verontwaardigd gereageerd op de uitspraken van de Franse president. Er zijn zelfs Kamervragen gesteld.

Waar houdt dit op?

“Weet wat dat betekent: als je geen burger bent, heb je ook geen burgerrechten. Dit is het soort retoriek van levensgevaarlijke dictators. En dit is naast de deur, dames en heren,” zegt politiek commentator Eva Vlaardingerbroek.

“Het proces van dehumanisering van ongevaccineerden is in sneltreinvaart gaande. Waar houdt dit op?” vraagt Tom de Nooijer, tot voor kort gemeenteraadslid.

Dystopisch tijdsframe

Auteur en spreker Hans van Tellingen schrijft: “Macron die zijn burgers uitscheldt. We leven in een dystopisch tijdsframe.”

“Bizarre uitspraken van Macron. In wat voor wereld zijn dit soort dreigende uitspraken acceptabel? Dit kan echt niet,” stelt jurist en filosoof Raisa Blommestijn.

Tweede Kamerlid Simone Kerseboom (FVD) laat weten dat ze Kamervragen heeft gesteld naar aanleiding van de degoutante uitspraken van Macron. “Onze Kamervragen over de stigmatiserende uitspraken van Trudeau zijn nog maar net ingediend en nu doet Macron er nog een schepje bovenop. Een nieuwe set Kamervragen is onderweg!” twittert Kerseboom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here