25-jarige stervoetballer zakt plotseling in elkaar en sterft tijdens training

0
305

Een 25-jarige Guatemalteekse stervoetballer is tijdens de training in elkaar gezakt en overleed nadat hij met spoed naar het ziekenhuis was gebracht. Marcos Menaldo, een verdediger die speelde voor Deportivo Marquense, kreeg maandag tijdens een trainingssessie last van ademhalingsproblemen.

Artsen probeerden Menaldo op het veld te reanimeren, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij doodverklaard, schrijft de Britse Daily Mirror.

Best schokkend

Menaldo was een publiekslieveling en leidde zijn team afgelopen maand naar de tweede divisie. Hij werd omschreven als ‘een jong, dynamisch en joviaal persoon’. Het is best schokkend omdat je niet alleen een speler, maar ook een vriend verliest, zei Hernan Maldonado, de voorzitter van Deportivo Marquense.

De Kroatische voetballer Marin Cacic overleed vlak voor kerst onder soortgelijke omstandigheden. Ook hij zakte tijdens de training in elkaar. De 23-jarige speler werd gediagnosticeerd met hartfalen en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar stierf op 23 december.

Myocarditis

In de podcast van Joe Rogan, die viraal ging en vervolgens werd gecensureerd door YouTube, waarschuwde internist Peter McCullough dat voetballers mogelijk in elkaar zakken als gevolg van bijwerkingen van het coronavaccin, meer specifiek myocarditis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here