Mensen gegrepen door politiehonden en afgeranseld met wapenstokken tijdens coronaprotest Amsterdam

12
1164

De politie heeft bij het Museumplein stevig ingegrepen. Daar werd vandaag gedemonstreerd tegen het coronabeleid, maar de Amsterdamse burgemeester Halsema kondigde een noodbevel af. Dat betekent dat niemand er meer mocht zijn. Er waren vele duizenden demonstranten aanwezig.

Verschillende betogers kregen rake klappen. Ook werden mensen te grazen genomen door politiehonden, zoals te zien is in onderstaand filmpje.


In een ander filmpje is te zien hoe iemand vol op het hoofd wordt geslagen met een wapenstok en versuft op de grond valt.


“Teleurstellend onnodig en hartverscheurend optreden weer van de politie, maar kijk toch eens naar al die prachtige mensen die het zien en weten wat er hier voor ons allemaal op het spel staat: vrijheid!” reageert Robert Jensen.

Aangifte

Advocaat Bart Maes laat weten aangifte te doen. In reactie op het filmpje waarin een man wordt gegrepen door een politiehond zegt hij: “Da’s alweer aangifte nummer één. Weer een politiehond. Leren jullie dan nooit?” Maes gaat ook aangifte doen tegen de agent die de man vol op het hoofd sloeg. “Da’s aangifte twee,” aldus de advocaat.

Enkele weken geleden werd bekend dat het OM twee agenten gaat vervolgen voor het geweld dat ze hebben gebruikt tijdens een coronaprotest op 14 maart vorig jaar op het Malieveld in Den Haag. Het OM vindt het geweld waarmee zij een demonstrant aanhielden ‘niet proportioneel’.

12 REACTIES

 1. BOOS !!!!

  ontzettend boos ben ik en teleurgesteld op onze ordebewakers.

  ME, Politie en marechaussee,
  Jullie vallen mij erg tegen en zijn totaal niet geschikt.
  De nieuwe stasi.
  En daar is 1 antwoord op.

  Korps en KCT kom in actie.

 2. Ik ben zo blij met mensen als deze advocaat Maes en ook degenen die meeliepen, ondanks het risico dat ze daarmee lopen! Petje af. We dragen allemaal op onze eigen wijze een steentje bij aan het verzet tegen de dictatuur.
  Jullie allemaal trouwens nog van harte een zalig Nieuwjaar gewenst. Dat het een jaar mag worden van liefde, vrede en ware vrijheid!!

 3. Als politie daar niet zou zijn geweest, zou het vergelijkbaar zijn met Woodstock vrede. Stelletje sadistische oprui wouten.

 4. Hond kent nog steeds geen commando” los”.
  Of de agent geeft het commando niet…
  Maar wel op de hond meppen zodat hij nòg agressiever wordt…
  Gaat weer lekker…

 5. Schandelijk optreden weer van de staatspolitie. De binding tussen de staat en de burger is onherstelbaar kapotgemaakt door de zittende macht.

 6. Hey Hugo —> Kuipers.

  Zijn alle MEers en Politie al ingeënt voor covid en mutaties ?

  Ik verwacht dat je ze verplicht laat inenten en wel meteen wand die handtastelijkheid van hun geeft besmetting aan ons ongevaxten en andersom.

  Ik verwacht dus daadkracht met vaccineren van ordebewakers

 7. En dan vragen om respect voor MEers, wat een schorem dat volk. volgende keer ook maar met stokken en kettingen die politie verbouwen. zij vragen erom. En lafaard Halsema zit thuis achter de geraniums. BAH Nederland anno 2022

 8. Politie of beter gezegt de corrupte staatspolite , deze honden zijn slaafs afgericht dat willen ze ook met de bevolking , jouw als een gehoorzame slaafse hond maken .dit keer in opdracht door burgermeester Stalinist bitch famke halsema. Dit is Amsterdam anno.2022

 9. De top van de Politie in Nederland is verrot, corrupt crimineel en anti de Nederlandse bevolking.
  Zij zijn verantwoordelijk voor het optreden door de Politie van vandaag in Amsterdam.

 10. We doen het voor de ouderen ??
  Neer knuppelen als ze om vrijheid vragen ?
  Verschrikkelijk !!!!!

  Hoe misselijk makend om te zien hoe hard de hond bijt in de arm van een man die er staat voor vrijheid van het volk ?

  Onze dagelijkse opdracht van Rutte en Hugo de Jonge is: Vaccineren testen vaccineren testen vaccineren testen vaccineren testen vaccineren testen vaccineren testen vaccineren testen vaccineren testen vaccineren testen vaccineren testen vaccineren testen !!!!!!!!!!!!!!!!
  Dit is ons dagelijks leven nog ! ???
  Om kotsmisselijk van te worden !!!!
  Walgelijk !!!!!

  En als je een andere mening heb wordt je monddood gemaakt !!!

 11. Het is heeel heeel spijtig dat de politie wederom op een dergelijk manier omgaat met de betogers..zelfs al was de betoging niet toegestaan..dat is nog geen reden om met honden en stokken aan te vallen.Waar gaat dit naartoe…en met de vrijheid???

 12. FvD dreigt met tribunalen… Wel, bestuurders zoals Grapperhaus en Halsema mogen hopen dat ze straks voor een echt tribunaal komen te staan; als ze de volkswoede blijven aanwakkeren door demonstraties te blijven verbieden en zeer gewelddadige politie met honden op de burger los te laten, kunnen er ook nog zaken plaats gaan vinden die helemaal niets met eerlijke rechtspraak te maken hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here