Op het ministerie van Onderwijs komt ‘een rabiate World Economic Forum-minister’

0
269

Zondag maakt het Bureau Woordvoering Kabinetsformatie de officiële lijst bekend van de 29 bewindspersonen in het nieuwe en vierde kabinet van VVD-leider Rutte. De nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wordt wetenschapper Robbert Dijkgraaf (D66).

In de media wordt Dijkgraaf ‘een opvallende buitenstaander’ genoemd. Hij heeft theoretische natuurkunde gestudeerd, is president van de KNAW geweest en zet zich in voor het toegankelijk maken van de wetenschap, onder meer in tv-programma’s. Hij is directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton in de Verenigde Staten.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Het is meerdere mensen al opgevallen dat Dijkgraaf een eigen pagina heeft op de website van het World Economic Forum. Het Zeeuwse Statenlid Martin Bos (FVD) schrijft: “Klaus Schwab over het belang dat er met Robbert Dijkgraaf (ook) op het ministerie van Onderwijs een rabiate WEF-minister komt: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’.”


Er is nog iets opmerkelijks. Dijkgraaf nam in 2013 samen met premier Rutte deel aan de Bilderbergconferentie. Wat stond er dat jaar op de agendaOnline education: promise and impacts (online onderwijs: belofte en effecten).

Waarom gaan ze er dan heen?

Volgens de bewindslieden stelt het WEF niets voor. “Dat hele WEF zegt me niets. Heb er nog nooit iets mee te maken gehad en nog nooit iets van z’n invloed gemerkt. WEF is een Zwitserse praatclub die mensen met invloed samenbrengt en convenanten laat sluiten,” schreef ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers woensdag op social media.

Opiniemaker Jan Roos merkt treffend op: “Als dat WEF niks voorstelt, wat sommige politici hier verkondigen, waarom gaan ze er dan heen?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here