Nederland kondigt plan aan om 6 vaccindoses uit te delen

0
265

En terwijl Israël een tweede ronde van boosterprikken uitdeelt aan de meest risicovolle patiënten, is Nederland vermakelijk door mensen maar liefst zes injecties te geven .

In een brief van woensdag aan het parlement suggereerde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat Nederland zou moeten overwegen om extra injectierondes te overwegen om nieuwe varianten te bestrijden, met twee in 2022 en nog een injectie in 2023 , aldus Newsweek .

Laten we even stilstaan ​​om op te merken dat de dominante stam in de wereld op dit moment, Omicron, “duidelijk resistent” is tegen de huidige Covid-19-vaccins, volgens een onderzoek van 20 december van Columbia University.

In de brief stond ook dat Nederland genoeg boostervaccins heeft voor zijn huidige boostercampagne, als je rekening houdt met alle mensen die de prikken zullen afwijzen.

In de brief voegde De Jonge eraan toe dat “[zeker] omdat slechts de helft van een regulier vaccin nodig is voor een boosterdosis Moderna, we nu voldoende vaccins hebben voor de huidige boostercampagne en er voldoende basis is voor mogelijke extra boosterrondes in het tweede kwartaal en het najaar van 2022 en in 2023.”

Nederland heeft vaccinvoorraad opgekocht om tekorten te voorkomen en heeft bijna 6 miljoen doses besteld bij Pfizer en BioNTech. En het heeft al aanspraak gemaakt op minstens 17 miljoen extra doses tussen nu en 2023. Het bedrijf werkt al aan een nieuwe formulering om de omicron-variant te targeten. Op 26 december had 89% van de mensen van 18 jaar of ouder ten minste één vaccindosis gekregen. In totaal is 85,9% van degenen die 18 jaar of ouder zijn volledig gevaccineerd.

Even terzijde , de directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft er bij ontwikkelde landen in het westen op aangedrongen niet te veel te vertrouwen op booster-shots in hun COVID-beleid, omdat de mensheid prioriteit moet geven aan vaccins voor de derde wereld voordat ze alle boosters voor het westen.

Men moet zich dus afvragen of de WHO Nederland onder druk zal zetten om deze prikken in plaats daarvan naar de derde wereld te sturen , waar de helft minder volledige doses van deze materialen kunnen worden verkregen? Een boosterdosis is slechts de helft van een volledige vaccindosis, dus Nederland zou met zijn voorraad 2x zoveel boosters kunnen maken als volledige vaccindoses. Natuurlijk is er ook de kwestie van het opslaan en vervoeren ervan.

Misschien komt het erop neer dat wat meer deugd zou betekenen? Hoe dan ook, de vaccinmakers winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here