Volledig gevaccineerde cruiseschepen worden broeinesten van verspreiding coronavirus

0
147

Cruiseschepen worden opnieuw een broeinest van verspreiding van het coronavirus, ondanks dat volwassenen volledig moeten worden gevaccineerd om aan boord te komen.

Donderdag moest Royal Caribbean een schip omleiden van zijn geplande haltes op Aruba en Curaçao nadat het tientallen gevallen van het virus bij passagiers had vastgesteld. Het Odyssey of the Seas-schip van de cruisemaatschappij meldde dat er 55 bevestigde positieven waren onder gasten en bemanningsleden, wat goed was voor 1,1 procent van het totale aantal personen aan boord.

Alle gevallen werden ontdekt bij mensen die volledig waren gevaccineerd. Royal Caribbean vereist dat passagiers zich laten testen op het virus voordat ze aan boord gaan van het schip, dat vertrok vanuit Fort Lauderdale, Florida.

Een gefrustreerde passagier van een cruiseschip twitterde: “Ik zit vast op een door Covid bestuurd cruiseschip … hoor erover op het nieuws in plaats van van de kapitein.”

Ze voegde eraan toe dat ze slechts twee dagen vergoeding voor hun problemen zullen ontvangen.

Een ander Royal Caribbean-schip arriveerde onlangs in Miami na een uitbraak, omdat het bedrijf samen met de bestemmingseilanden besloot dat de cruise niet “uit een overvloed aan voorzichtigheid” moest doorgaan.

Achtenveertig mensen op Royal Caribbean’s Symphony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, testten afgelopen zaterdag positief toen ze terugkeerden van een cruise van een week. Een verklaring van het bedrijf zei dat elke persoon die positief testte snel in quarantaine ging en dat ze allemaal asymptomatisch waren of milde symptomen hadden.

Een gezondheidsbeleid van Royal Caribbean vereist dat elke volwassene op hun schepen wordt gevaccineerd met ten minste twee doses Moderna of Pfizer of één injectie met het Johnson & Johnson-vaccin met een enkele dosis.

Andere cruisemaatschappijen ervaren ook uitbraken ondanks dat volledige vaccinatie vereist is om aan boord te gaan

Royal Caribbean is niet de enige cruisemaatschappij die COVID-19-uitbraken ziet. Op het Carnival Freedom-cruiseschip van Carnival is een niet nader genoemd aantal passagiers geïsoleerd na een positieve test op het virus. De uitbraak was voor de ministeries van Volksgezondheid op Aruba en Bonaire aanleiding om de schepen de toegang tot hun havens te weigeren.

Een passagier meldde dat een brief die was uitgedeeld door de kapitein van het schip zich verontschuldigde voor het overslaan van de twee geplande stops en zei dat de passagiers $ 100 per kamer aan boordtegoed zouden krijgen, evenals restituties voor eventuele excursies die ze op de eilanden hadden gepland.

Hoewel de cruisemaatschappij heeft volgehouden dat er slechts een “klein aantal” positieve gevallen is, smeekten passagiers aan boord van het schip om anders te zijn. Een passagier, Ashley Peterson, tweette een foto van een gang van de geïsoleerde passagierskamers en zei dat ze gelooft dat meer dan 100 mensen al positief hebben getest en dat waarschijnlijk meer mensen dit zullen doen in de komende dagen.

Ondertussen ontdekte Norwegian Breakaway van Norwegian Cruise Line een uitbraak aan boord, ondanks dat het een volledig gevaccineerd schip was. Bij een soortgelijk incident mochten passagiers aan boord van de Seven Seas Mariner niet van boord gaan bij een tussenstop in Cartagena, Colombia, nadat één passagier en zes bemanningsleden positief waren getest op het virus.

Cruiseschepen worden tegenwoordig door velen beschouwd als een van de veiligste soorten vakanties vanwege een strikt gezondheidsbeleid van de meeste rederijen die alleen volledig gevaccineerde volwassenen toestaan ​​te cruisen. We weten nu echter dat de werkzaamheid van vaccins veel eerder dan verwacht dramatisch afneemt, en met de omicron-variant die zich nu snel over de wereld verspreidt, is het gemakkelijk in te zien hoe cruiseschepen “superverspreiders” van het virus kunnen worden vanwege hun nauwe kwartalen .

Sommige exploitanten van cruiseschepen hebben maskermaatregelen verdubbeld naarmate het virus in de VS toeneemt, maar naarmate het aantal infecties blijft toenemen, is het waarschijnlijk dat steeds meer havens deze schepen de toegang zullen weigeren. Dat zou kunnen leiden tot massale annuleringen onder reizigers die niet geïnteresseerd zijn in cruises zonder tussenstops. Nogmaals, COVID-19-vaccins zijn een grote teleurstelling gebleken en mandaten slagen er niet in om de verspreiding van het virus te stoppen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here