Planeet van de apen? China, Rusland probeerden chimpansee-menselijke hybriden te creëren

0
169

Wetenschappers hebben vaak afschuwelijke en onethische experimenten op dieren uitgevoerd, waarbij sommigen zelfs zo ver gingen om hybriden te creëren met behulp van menselijke genen. Hoewel ze jarenlang geheim werden gehouden, kwamen deze controverses in 2018 aan het licht.

Wetenschappers in China hebben bijvoorbeeld in de jaren zestig vreselijke ‘menselijke zee’-experimenten gedaan door een vrouwelijke chimpansee te impregneren met menselijk sperma. Hoewel het project uiteindelijk werd stopgezet en de aap stierf door verwaarlozing, beweerde Dr. Ji Yongxiang, een onderzoeker die bij de experimenten betrokken was, dat de resulterende menszee het vermogen zou hebben om met mensen te praten en een hogere intelligentie zou hebben dan andere dieren.

Onlangs zeiden onderzoekers van de  Chinese Academie van Wetenschappen dat er plannen waren om de experimenten te hervatten, maar het was niet duidelijk of deze plannen doorgingen.

Hybriden ontworpen voor slavernij, orgaanhouderij

In een interview zei Ji dat menselijke zeeen kunnen worden gebruikt voor landbouwwerk en verkenning, eraan toevoegend dat deze naar gevaarlijke mijnschachten kunnen worden gestuurd in plaats van naar mensen.

“Als het had gewerkt, zou het de medische wereld hebben verrast”, voegde hij eraan toe.

Tijdens de Culturele Revolutie werd Ji – een chirurg van beroep en een van de slechts twee artsen die aan het experiment deelnamen – echter gebrandmerkt als contrarevolutionair en veroordeeld tot tien jaar werken op een boerderij. Het project werd stopgezet in 1967; het lab werd vernietigd en de onderzoekers werden aangevallen of gearresteerd.

Volgens Ji was het primaire doel van het project om een ​​wezen te ontwikkelen met grotere hersenen en mond – dit was tenslotte de reden dat chimpansees geen menselijke geluiden kunnen imiteren. Daarnaast probeerde het onderzoek ook de genetische overeenkomsten tussen mensen en andere primaten te onderzoeken, in het bijzonder of de twee vergelijkbaar genoeg waren om nakomelingen te produceren.

Het geheim van de micronutriënten van Moeder Natuur : Organische Broccoli Sprout-capsules nu verkrijgbaar, die 280 mg voeding met een hoge dichtheid leveren, inclusief de buitengewone voedingsstoffen “sulforafaan” en “glucosinolaat” die alleen in kruisbloemige geneeskrachtige voedingsmiddelen worden aangetroffen. Elke partij laboratorium getest. Bekijk hier de beschikbaarheid.

Verdere experimenten met menszee waren gepland in de jaren tachtig, zei Guong Li, een genetica-onderzoeker van de  Chinese Academie van Wetenschappen .

“Mijn persoonlijke mening is dat het mogelijk is omdat ze (mensen en apen) volgens algemene biologische onderscheidingen tot dezelfde categorie behoren”, voegde hij eraan toe. “Voor de Culturele Revolutie hebben we hier ook experimenteel aan gewerkt, maar we werden tegengehouden. Op dit moment zijn we van plan om verdere tests te regelen.”

Li voegde eraan toe dat de “bijna-menselijke aap” zou kunnen worden gefokt en geoogst voor organen, die in mensen kunnen worden getransplanteerd, en zei dat er een fabriek zou kunnen worden opgezet voor het extraheren van organen uit menselijke zeeen. Hij ging zelfs in op de mogelijkheid om hele hoofden van menszee naar mens te transplanteren, hoewel het niet duidelijk was of dit hersentransplantaties betekende of hele hoofden. Hij merkte ook op dat het transplanteren van een brein van een mens naar een mensenzee gunstig zou kunnen zijn, aangezien de “intelligentie van een man nog steeds kan worden gebruikt”.

Het team “humanzee” werd populair in de jaren ’70 na de opkomst van een kale chimpansee die op zijn achterpoten liep. De chimpansee genaamd Oliver werd voorgesteld als de “missing link” tussen mens en chimpansee. Uit tests die in 1996 op de soort werden uitgevoerd, bleek echter dat hij slechts 48 chromosomen heeft en daarom geen hybride was. (Gerelateerd:  Situatie-update, 1 april: China creëert hybride HUMANZEE-leger “Planet of the Apes” om de wereld te veroveren .)

Andere experimenten uitgevoerd

Ondanks de controverse is China niet het eerste land dat deze experimenten uitvoert. Rusland is sinds de jaren 1900 begonnen met experimenten, toen de voormalige premier van de Sovjet-Unie, Josef Stalin, de beroemde wetenschapper Ilia Ivanov de opdracht gaf om een ​​onoverwinnelijk ras van soldaten te creëren, erop aandringend dat de gemuteerde krijgers “veerkrachtig en bestand zijn tegen honger”.

Ivanov presenteerde het idee op het Wereldcongres van zoölogen in Wenen, die de onderneming leek te hebben goedgekeurd. Hij ontving een studiebeurs van $ 10.000 ($ 277.080 vandaag) van de Sovjet Financiële Commissie, waardoor hij zijn experiment kan uitvoeren voordat het wordt goedgekeurd door de Sovjet Academie van Wetenschappen.

In 2019 is een team van onderzoekers van verschillende medische universiteiten in Spanje er naar verluidt in geslaagd om de eerste mens-aap-hybride te produceren, hoewel er geen bevestigde rapporten over de kwestie waren.

Veel experts zeggen dat de menszee misschien de ontbrekende schakel is in de evolutietheorie, en dat het vermogen van apen of apen om met mensen te broeden logisch moet zijn, gebaseerd op de theorie dat ze onze voorouders zijn.

Leer meer over deze experimenten in de onderstaande video:

Deze video is van het Health Ranger Report- kanaal op Brighteon.TV .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here