Kijk: Chinese corona-overtreders worden vernederd en door de straten geparadeerd

0
263

Er zijn beelden opgedoken uit de Chinese stad Jingxi waarop te zien is hoe de oproerpolitie overtreders van de coronaregels door straten paradeert. Vier personen worden in beschermende pakken door politieagenten vastgehouden. De verdachten hebben borden om hun nek met hun namen en foto’s. Toeschouwers worden op afstand gehouden door een grote groep politiemensen.


De Duitse krant Bild laat daarnaast beelden zien van 10 corona-overtreders die in Jingxi worden rondgereden in een vrachtwagen waar normaal gesproken varkens in worden vervoerd. Via een luidspreker worden hun namen, overtredingen en de lokale coronaregels omgeroepen.


De publieke vernedering maakt deel uit van strafmaatregelen die de lokale overheid in augustus heeft aangekondigd. Op deze manier worden mensen gestraft die de ‘gezondheidsregels’ overtreden. Media schrijven dat de vertoning een ‘waarschuwing’ moet zijn voor de bevolking.

In China zijn zeer strenge coronamaatregelen van kracht. In Xi’an zitten 13 miljoen mensen in lockdown en is sinds een week een strikt uitgaansverbod van kracht. Inwoners mogen zelfs niet naar buiten om eten te kopen. Daarnaast is de lokale fabriek van Samsung stilgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here