Huisarts uit kritiek: ‘Gaan we de bevolking dwingen om zich meermaals per jaar te laten vaccineren tegen verkoudheid?’

0
171

“We willen net zoveel vaccins hebben dat we iedereen, alle 12-plussers, twee keer per jaar kunnen prikken, minimaal,” zei coronaminister Hugo de Jonge eerder deze maand.

Veel landen hebben al een begin gemaakt met de derde prik. In Israël krijgen sommige mensen zelfs al een vierde prik. Premier Naftali Bennett kondigde vorige week aan dat onder anderen 60-plussers en zorgmedewerkers in aanmerking komen voor een vierde vaccinatie. Volgens Bennett helpt dit om de ‘omikrongolf’ te overwinnen.

Niet opgeschaald

In totaal hebben nu bijna drie miljoen Nederlanders een boosterprik gekregen. Het kabinet wil de overige volwassenen voor eind januari, dus in de komende vijf weken, de kans geven om een ‘oppepprik’ te halen.

Huisarts Frank Peeters uit kritiek op het prikbeleid. “Heb ik het goed begrepen dat we de bevolking gaan dwingen om zich meermaals per jaar te laten vaccineren voor een verkoudheid omdat de zorgcapaciteit, die al jarenlang problematisch was, niet opgeschaald werd?” vraagt hij.

20.622 sterfgevallen

Peeters verwijst ook naar de meest recente VAERS-gegevens over bijwerkingen van de coronaprikken. In de Verenigde Staten belandden 108.572 mensen in het ziekenhuis na de prik, 107.860 op de spoedeisende hulp, 12.317 kregen de aangezichtsverlamming van Bell, 10.429 kregen een hartaanval, 20.560 kregen myocarditis en 34.614 raakten invalide. Daarnaast zijn er 20.622 mensen gestorven na het vaccin.

Heb ik het goed begrepen dat we de bevolking gaan dwingen om zich meermaals per jaar te laten vaccineren voor een verkoudheid omdat de zorgcapaciteit, die al jarenlang problematisch was, niet opgeschaald werd?

— Frank Peeters (@FrankPeeters4) December 28, 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here