UK overweegt huis-aan-huis vaccinatieteams

0
304

UK overweegt een plan om huis-aan-huis vaccinatieteams naar de huizen van niet-gevaccineerde Britten te sturen in een poging om naar schatting vijf miljoen mensen te bereiken die de prik niet hebben genomen, volgens de Daily Mail .

Het initiatief is de afgelopen week besproken door het ministerie van Volksgezondheid, NHS Engeland en nr. 10 als onderdeel van een landelijke actie om vaccinteams naar gebieden met de laagste vaccinatiegraad te sturen – en het te lanceren als alternatief voor lockdowns en andere beperkingen, evenals een oplossing om vaccinatie te ‘aanmoedigen’ in landelijke gebieden of huishoudens waar mensen niet gemakkelijk naar een vax-centrum kunnen reizen.

Chinese bedrijven hebben slechtste kwartaal ooit, zegt Beige Book

VS-Saoedische olie-alliantie in overweging, zegt Brouillette

ETF-volumes stijgen in huidige marktomgeving

Beleggers hebben een V-vormig herstel opgegeven, de jonge waarschuwingen van BNY

“Ik denk dat alles wat de aarzelende vaccinatie aanmoedigt, verstandig is”, zei een minister van het kabinet, die toen waarschuwde: ” De stemming in het land verhardt tegen mensen die weigeren zich te laten vaccineren. “

Met andere woorden, laat je vaxxen ondanks het feit dat Omicron lacht om het vaccin en er bijna niemand aan is overleden.

Dit komt omdat SAGE waarschuwde dat het VK op het punt staat te worden getroffen door een grote golf van Covid-hospitalisaties en de piek zou zelfs hoger kunnen zijn dan afgelopen winter, ondanks de verminderde ernst van Omicron.

In notulen van een vergadering op 23 december die gisteravond werden gepubliceerd, waarschuwde de Wetenschappelijke Adviesgroep voor Noodgevallen van de regering dat de piek in ziekenhuisopnames ‘vergelijkbaar met of hoger kan zijn dan eerdere pieken’ – inclusief de tweede golf in januari.

Maar parlementsleden en horecabazen hebben Boris Johnson gewaarschuwd om voor oudejaarsavond geen nieuwe beperkingen in te voeren, anders riskeren ze ‘verwoestende’ bedrijven. -Dagelijkse mail

Hoewel Boris Johnson en de bemanning hebben gezegd dat er geen plannen zijn om scholen in januari te sluiten, is er een terugval geweest bij elke hint van afsluitingen of andere beperkingen.

“Ik ben helemaal voor vrije keuze, maar er komt een moment dat je 90 procent van het land dat is ingeënt niet kunt opsluiten voor de tien procent die weigert zich te laten vaccineren.”

De vaccinatiecampagne van NHS England ging de hele kerstdag door – terwijl meer dan 220.000 eerste doses van het vaccin werden toegediend in de week voorafgaand aan 21 december, een sprong van 46% ten opzichte van de voorgaande week. De eerste doses stegen in de leeftijdscategorie van 18-24 jaar met 85% en 71% bij 25- tot 30-jarigen – wat minister van Volksgezondheid Sajid Javid ‘uitstekend’ noemde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here