New York Times-redacteur (49) sterft dag na ‘boosterprik’ aan hartaanval

0
139

New York Times-redacteur Carlos Tejada is op 49-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. In een meer dan 700 woorden tellend artikel over zijn leven en carrière laat de krant een belangrijk detail weg: hij haalde op de dag voor zijn dood zijn boosterprik.

Tejada was getrouwd en had twee kinderen. Hij werkte jarenlang voor de Wall Street Journal voordat hij in 2016 de overstap maakte naar de New York Times, schrijft journalist Alex Berenson, die zelf ook voor de krant werkte, op Substack.

In juli haalde Tejada het coronavaccin van Janssen. Hij liet op zijn Instagrampagina weten dat hij dankbaar was om de prik te mogen ontvangen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carlos Tejada (@crtejada)


Op 16 december kreeg hij in Seoel in Zuid-Korea een ‘booster’ van Moderna. Berenson merkt op dat het mixen van coronavaccins nooit getest is op veiligheid. Daarnaast gaf Tejada geen geïnformeerde toestemming, aangezien het formulier was opgesteld in het Koreaans, een taal die hij niet machtig was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carlos Tejada (@crtejada)


Een dag later stierf de redacteur aan een hartaanval, zo liet zijn vrouw Nora weten op zijn Twitterpagina, die inmiddels is afgeschermd.

Als dit de Times niet wakker schudt, weet ik het ook niet meer, aldus Berenson.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here