Israëlisch parlementslid: maatregelen tegen ongeprikten vergelijkbaar met naziconcentratiekampen

0
165

In Israël ontbreekt het nog aan ‘concentratiekampen’ voor de miljoenen mensen die geen coronapas hebben, zei parlementslid Gadi Yevarkan (Likoed) zondag. Hij deed deze uitspraak tijdens een commissievergadering, waarna de voorzitter hem gebood te vertrekken, schrijft The Jerusalem Post.

“Jullie gedragen je hier zoals in Oostenrijk. Alleen de concentratiekampen ontbreken nog,” aldus Yevarkan. In Oostenrijk wordt een vaccinatieplicht voorbereid. De Israëlische zorgminister, Nitzan Horowitz, reageerde ontsteld op de uitspraken van het parlementslid. Hij sprak op Twitter van een ‘misselijkmakende’ vergelijking.

Het is niet de eerste keer dat er in Israël parallellen worden getrokken tussen de coronamaatregelen en de nazimethodes. Afgelopen dinsdag vergeleek televisiester Orna Pitussi Pfizer-baas Albert Bourla in een video op haar Facebookpagina met Adolf Hitler.

Tsunami van steunbetuigingen

In oktober maakte de prominente Nederlandse rabbijn Tamarah Benima de vergelijking met de manier waarop er in nazi-Duitsland over Joden werd gesproken als ‘gevaar voor de volksgezondheid’. En de manier waarop Joden (en anderen) in getto’s werden gestopt.

Benima laat aan NineForNews weten dat officiële vertegenwoordigers van de Joodse bevolking in Nederland en een aantal Joden over haar heen zijn gevallen, maar dat ze tegelijkertijd een tsunami van steunbetuigingen heeft gekregen, van zowel niet-Joden als Joden.

De rabbijn verzet zich tegen ‘het totalitaire, autoritaire en criminele beleid van de huidige regeringen wereldwijd’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here