Geldmaten werken niet in New World Nederland

0
255

Een geldautomaat hoort je geld te geven, niet het bedrag van je bankrekening te boeken om jou vervolgens met lege handen te laten staan.

‘Een storing’ is tegenwoordig een veel gehoord kreet in het land waar het met dag enger wordt om te leven.

Vroeger had je in iedere plaats in ons land bankkantoren met bijbehorende geldautomaten. Als dan de automaten om wat voor reden bij de ene bank niet werkten, dan kon je nog altijd naar de geldautomaten van de andere banken.

Maar, dat kan niet meer, want de bankkantoren zijn verdwenen en daarmee ook hun geldautomaten. Wat ervoor in de plaats is gekomen is een fractie van het aantal geldautomaten dat voorheen beschikbaar was onder de nieuwe naam Geldmaat.

Gisteren was het weer zover. Lange rijen mensen bij de weinige pinautomaten die er nog zijn en overal gemopper en geklaag.

‘Je hoeft het niet te proberen’, zei een man, ‘want er komt geen geld uit, de automaat is zeker leeg’.

‘Waar moet ik nu naar toe voor mijn geld?’, vroeg een oude dame met een rollator met bibberende stem.

Het begint zo langzamerhand een bekend beeld te worden in onze straten en dan met name op de plekken waar de nieuwe Geldmaten te vinden zijn.

Waar de mensen gisteren dachten dat de automaten leeg waren, zo blijkt later dat er een andere reden is.

Geldmaat, het bedrijf dat geldautomaten in Nederland aanlegt, kampt met een landelijke storing. Daardoor lukt het in sommige gevallen niet om een pintransactie te voltooien.

Het gaat om een storing in de software, in combinatie met het netwerk. ,,Dat leidt er in sommige gevallen toe dat een pintransactie niet succesvol kon worden volbracht. Het geld wordt dan wél van de rekening afgeschreven, wat heel vervelend is”, aldus een woordvoerder van Geldmaat.

Dat betekent dus dat een arme sloeber die zijn of haar laatste 50 euro pint om boodschappen te doen geen geld in handen krijgt, maar wel een lege bankrekening heeft.

Wat kunnen mensen doen die hun geld ‘kwijt’ zijn? ,,Diegenen kunnen contact opnemen met hun eigen bank, want wij hebben de klantgegevens niet”, legt de woordvoerder uit. ,,Het is heel vervelend voor deze mensen en het geld wordt ook netjes op hun rekening teruggestort.”

Hoe moeten die mensen bij wie de laatste 50 euro is ‘verdwenen’ nu boodschappen doen? Hoelang gaat het duren voordat het geld weer op hun rekening staat? En hoe moeten zij ondertussen overleven?

De arrogantie waarmee altijd wordt gereageerd. Of iedereen meer dan voldoende geld op de rekening heeft staan om zich te kunnen permitteren voor korte of lange tijd geld ‘kwijt’ te raken.

De slachtoffers hoeven nergens aan te kloppen voor hulp, want in onze nieuwe maatschappij is er nergens om aan te kloppen.

Alle bankkantoren waar mensen aanwezig zouden zijn die misschien konden helpen om het probleem op te lossen zijn weg.

Wat over is zijn de nummers die je kunt bellen en waar je altijd ellenlange verhalen krijgt met toetsen die je moet indrukken om vervolgens standaard te horen: ‘De wachttijden zijn langer dan u van ons gewend bent’.

Bovenstaande situatie is ook de situatie waar ‘de dwarsliggers’ zich straks in zullen bevinden.

De mensen die hoe dan ook zullen weigeren om zich te laten vaccineren. Zij zullen niet beschikken over een geldig vrijheidspaspoort en daarom zal er op hun digitale wallet geen geld worden bijgeschreven. 

De winkels in Nederland zullen bordjes plaatsen waarop staat naast het tonen van het 1G vaccinatiebewijs, men ook alleen kan betalen via de vrijheidspas. ‘Dit in verband met uw en onze gezondheid en veiligheid’ zal er dan staan.

Oude mensen met rollators zullen verdwaasd ronddolen in een nieuwe maatschappij waar ze helemaal niets meer begrijpen. Die niet begrijpen dat ze niet meer de bibliotheek binnen mogen gaan om een boek te halen omdat ze geen geldige vrijheidscode op hun telefoon hebben. Of beter gezegd helemaal niet zo’n telefoon hebben omdat ze er niets van begrijpen.

Vrijheid is slavernij in onze nieuwe maatschappij waar het steeds duidelijker wordt dat je vrijheid volkomen afhankelijk is van de mate waarin jij bereid bent om te doen wat de almachtige overheid wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here