Oostenrijk neemt mensen aan om ‘vaccinweigeraars op te sporen’

0
148

De Oostenrijkse overheid neemt mensen aan om ‘vaccinweigeraars op te sporen’, schrijft de Zwitserse krant Blick. Ja, echt. Er komt een leger aan ‘inspecteurs’ die moeten gaan controleren of Oostenrijkse werknemers die niet gevaccineerd zijn hun boete wel betalen.

De stad Linz, waar zo’n 200.000 mensen wonen, heeft een relatief lage vaccinatiegraad: ongeveer 63 procent van de inwoners is geprikt. Linz wil nu mensen inhuren die vaccinweigeraars moeten opsporen, aldus Blick.

Veel overuren

De inspecteurs moeten controleren of degenen die zich niet laten vaccineren daar ook echt voor boeten. Mensen die jacht gaan maken op vaccinweigeraars krijgen een salaris van 2774 euro, dat 14 keer per jaar wordt uitbetaald, wat neerkomt op een jaarsalaris van 38.863 euro.

Dat is bepaald geen kattenpis.

Mensen die solliciteren moeten ‘veerkrachtig’ zijn en bereid om veel overuren te draaien. Alleen mensen die zijn gevaccineerd of hersteld van corona kunnen zich aanmelden.

Ongevaccineerde Oostenrijkers riskeren tot een jaar gevangenisstraf, die ze zelf moeten bekostigen. Oostenrijkers die na 1 februari nog niet ingeënt zijn, kunnen tot 7200 euro boete krijgen.

De krant heeft de titel van het artikel aangepast:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here