World Economic Forum simuleert wereldwijde cyberaanval die zou kunnen leiden tot “Great Reset”

2
664

Het World Economic Forum (WEF) voorspelt nu een wereldwijde cyberaanval die veel kenmerken deelt met het Wuhan-coronavirus (COVID-19). Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend directeur van het WEF, noemde dit crisisscenario een ‘Great Reset’.

“Het angstaanjagende scenario van een uitgebreide cyberaanval zou de stroomvoorziening, het transport, de ziekenhuisdiensten en onze samenleving als geheel volledig tot stilstand kunnen brengen”, zegt Schwab. “De COVID-19-crisis zou in dit opzicht worden gezien als een kleine verstoring in vergelijking met een grote cyberaanval.” (Gerelateerd: World Economic Forum dringt aan op Great Reset door middel van een ‘cyberaanval met COVID-achtige kenmerken’. )

“Ik geloof dat er een nieuwe crisis zal zijn”, zei WEF-directeur Jeremy Jurgens. “Het zal belangrijker zijn. Het zal sneller zijn dan wat we hebben gezien met COVID. De impact zal groter zijn, en als gevolg daarvan zullen de economische en sociale implicaties nog groter zijn.”

Schwab, Jurgens en andere WEF-managers beschreven dit Great Reset-scenario als een enorme, chaotische economische en sociale crisis die het internet, communicatiesystemen, financiële en monetaire transacties, het elektriciteitsnet, het wereldwijde transport en de handelssystemen voor grondstoffen ontwricht. Deze toenemende crises zullen “geopolitieke” gevolgen hebben.

Om de aanloop naar de Great Reset te simuleren, heeft het WEF meerdere oefeningen gesponsord die proberen vast te leggen hoe verwoestend het zal zijn.

De organisatie hield onlangs “Evenement 201”, een scenario waarin een nieuw zoönotisch coronavirus dat door dieren wordt overgedragen, zijn weg vindt naar de menselijke populatie .

Volgens de resultaten van deze simulatie zouden na 18 maanden meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld sterven aan deze ongecontroleerde pandemie. De simulatie eindigde met het denkbeeldige coronavirus dat veranderde in een endemische kinderziekte.

Israëlische simulatie onderzoekt reacties op wereldwijde financiële cyberaanval

Meer recentelijk heeft het WEF samengewerkt met de regering van Israël, negen andere landen, de Wereldbank, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Bank voor Internationale Betalingen om in Jeruzalem een cyberpandemieoefening te houden met de  titel “Cyber ​​Polygon”.

“Een gebrek aan cyberbeveiliging is een duidelijk en direct gevaar geworden voor onze samenleving wereldwijd”, zegt Schwab.

De cyberbeveiligingstraining, genaamd “Collective Strength”, was een gesimuleerd “oorlogsspel” dat het land het afgelopen jaar druk bezig was met het plannen  en meer dan 10 dagen speelde. Collective Strength simuleerde een aanval op de wereldwijde financiële sector en hoe overheden daarop kunnen reageren.

“Dit is de eerste keer dat een dergelijke simulatie wordt uitgevoerd, met dit enorme aantal deelnemers en dergelijke extreme financiële-cyberscenario’s”, zegt Rahav Shalom Revivo, hoofd van Financial-Cyber ​​Innovation and International Engagements bij het Israëlische ministerie van Financiën . “Allen werken en werken samen om de veerkracht en stabiliteit van het financiële ecosysteem te behouden.”

De simulatie bevatte verschillende soorten aanvallen door wat de functionarissen ‘geavanceerde’ groepen noemden. Deze aanvallen hadden gevolgen voor wereldwijde financiële systemen, waaronder valuta- en obligatiemarkten, liquiditeit, integriteit van gegevens en transacties tussen exporteurs en importeurs.

In het kielzog van vele spraakmakende cyberaanvallen op grote bedrijven in de afgelopen jaren, waarschuwde de Israëlische regering dat dit soort bedreigingen zeer waarschijnlijk zijn. Ze beweren dat dit soort grootschalige cyberaanvallen alleen kunnen worden ingeperkt door de medewerking van regeringen en multinationale organisaties zoals het WEF en financiële instellingen zoals de Wereldbank en het IMF.

De deelnemers aan Collective Strength bespraken mogelijke reacties op zo’n enorme crisis, waaronder gecoördineerde wereldwijde feestdagen, aflossingsvrije perioden, swap- en repo-overeenkomsten en gecoördineerde ontkoppeling van belangrijke valuta’s.

Luister naar deze aflevering van het “Health Ranger Report” met Mike Adams, de Health Ranger, terwijl hij zijn luisteraars waarschuwt om voorbereid te zijn op wat er gebeurt als de financiële infrastructuur van het land wordt aangevallen  in een cyberoorlog .

Lees meer over hoe het WEF van plan is de Great Reset tot stand te brengen door de laatste artikelen te lezen op GreatReset.news .

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here