Is de nieuwe omikronvariant gemaakt in een lab?

0
286

De laatste tijd verschenen er berichten in de media over het feit dat er maar heel weinig corona in Afrika is. Zuid-Afrika wilde zelfs coronavaccins teruggeven aan Pfizer omdat ze niet nodig waren. Vervolgens brak er ‘paniek’ uit: er was een nieuwe variant opgedoken in het zuiden van Afrika.

Groot-Brittannië stelde vrijwel meteen een reisverbod in. Vervolgens bleek dat de nieuwe mutatie voor het eerst in Botswana, een land dat nauwe banden heeft met China, was vastgesteld bij vier volledig gevaccineerde reizigers.

Eigen evolutionaire tak

Vaccinoloog Robert Malone merkte in Bannon’s War Room op dat de nieuwe omikronvariant heel erg verschilt van de andere varianten en een soort ‘eigen evolutionaire tak’ vormt. De vraag is of deze variant in een lab is gemaakt, zei hij. Genetisch gezien lijkt de mutatie geen onderdeel uit te maken van het evolutionaire proces dat veel andere mutaties hebben doorlopen, aldus dr. Malone.

Toeval?

Opmerkelijk genoeg zei Microsoft-oprichter Bill Gates onlangs dat ‘we ons uiterste best doen’ om in Sub-Saharalanden meer vaccins te slijten. Op 18 november zei Gates in een interview met Bloomberg dat de epidemie in deze landen niet goed zichtbaar is en dat het om die reden lastig is om vraag naar het vaccin te genereren. “Maar we doen ons uiterste best,” voegde hij toe.

Enkele dagen later dook er een mysterieuze nieuwe variant op in Sub-Sahara-Afrika. Toeval?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here