Huisarts spreekt zich uit bij PowNed: ‘Vaccin erger dan kwaal’

0
320

Volgens zorgminister Hugo de Jonge is vaccineren de enige uitweg uit de coronacrisis. “Daar blijkt niet zoveel van terechtgekomen te zijn,” zei huisarts Felix van der Wissel van het Artsen Collectief in gesprek met PowNed.

“Na zes maanden heeft iedereen die gevaccineerd is ongeveer dezelfde kans om weer besmet te raken,” zei hij.

“Als de kwaal erger is dan het medicijn, dan moet je mensen het medicijn geven. In dit geval kan dat een vaccin zijn. Maar in heel veel gevallen is het zo dat het medicijn erger is dan de kwaal.”

Zeer slechte zaak

Van der Wissel vindt het ‘een zeer slechte zaak’ dat we kinderen gaan vaccineren. “Als je weet dat kinderen niet kwetsbaar zijn, niet overlijden aan corona en ze wel gaat blootstellen aan een experimenteel medicijn, dan is het onterecht dat je deze kinderen oproept om te laten vaccineren,” zei hij.

“99,95 procent gaat niet dood aan corona,” benadrukte de huisarts. “Dat betekent dat de kans om door corona te overlijden zo klein is, dat je je moet afvragen of het gerechtvaardigd is om de hele maatschappij plat te leggen – door QR-codes, door andere mensen restricties op te leggen – voor een ziekte die vergelijkbaar is met influenza.”

Meer doden

De maatregelen hebben tot nu toe gezorgd voor meer doden in plaats van dat ze slachtoffers hebben voorkomen, voegde huisarts Van der Wissel toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here