De Jonge maakt 34,5 miljoen euro per MAAND vrij voor handhaving QR-code

5
521

VVD-Kamerlid Aukje de Vries vroeg woensdag in de Tweede Kamer aan coronaminister Hugo de Jonge of het extra geld dat het kabinet beschikbaar wil stellen, ook ingezet kan worden voor de handhaving van QR-codes.

De Jonge zei dat er al meer is opgetreden door burgemeesters dan in voorgaande weken. “Dat zie je aan het aantal sluitingen en het aantal lasten onder dwangsom. Het aantal ingrijpende maatregelen is gewoon aanzienlijk hoger dan daarvoor,” zei hij.

Beveiligers en controleurs

“Tegelijkertijd zien we ook dat de grootste winst die we nog kunnen behalen, in de controle op de QR-codes zit door ondernemers. Daarom zijn we met de sector en de koepelorganisaties uitgebreid in gesprek gegaan over wat we zouden kunnen doen om die controle te verbeteren,” aldus De Jonge.

De minister voegde toe dat hij 34,5 miljoen euro per maand gaat vrijmaken. “Dat is inderdaad in te zetten voor de handhaving. Bijvoorbeeld beveiligers en controleurs. Dat is juist de reden dat we die 34,5 miljoen beschikbaar stellen,” zei De Jonge.

1,42 miljard euro na drie jaar

Podcaster Yorien van den Hombergh van Opiniez.com becijferde: “34,5 miljoen euro per maand voor handhaving. Dat is 12 keer 34,5 = 414 miljoen euro per jaar. Voor handhaving? Dat is na drie jaar Rutte IV 1,42 miljard euro. Voor handhaving??”

Het nieuwe kabinet is daarnaast van plan om structureel ruim 4,5 miljard euro per jaar minder uit te geven aan de zorg. Dat is volgens het coalitieakkoord nodig om ‘met het oog op de lange termijn’ de overheidsuitgaven niet te ver te laten stijgen.h

5 REACTIES

  1. 4,5 miljard minder naar de zorg, terwijl de bevolking vergrijsd. Ja , als je de useless eaters allemaal “help” met wat spuitjes dan zal het ook makkelijk gaan. Komen er ook gelijk genoeg woningen vrij voor al die arme mensen die vluchten voor het klimaat. Kan klaus schwab weer trots zijn op rutte4 .

  2. Ic-bedjes er bij en personeel opleiden was goedkoper geweest en hadden ze al 2 jaar de tijd voor. Maar ja, het gaat niet om gezondheid maar om een wereldwijde controle-dictatuur en verplichte euthanasieprikjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here