Zuid-Korea: 92% volwassenen volledig ‘gevaccineerd’, aantal ernstige ‘gevallen’ bereikt recordpiek

0
273

Zuid-Korea werd geprezen als kampioen coronabestrijding. Het land deed het veel beter dan de meeste Europese landen. Toen kwam het vaccin. Donderdag liet Zuid-Korea weten strengere afstandsregels in te stellen aangezien het aantal nieuwe ‘besmettingen’ en ernstige ‘gevallen’ door het dak gaat.

Vanaf 2 januari zijn bijeenkomsten beperkt tot vier – volledig gevaccineerde – mensen en moeten restaurants en cafés om 21.00 uur sluiten. Bioscopen en internetcafés moeten om 22.00 uur dicht. Ongevaccineerden mogen alleen in hun eentje buiten de deur eten. Het gaat om de strengste coronabeperkingen sinds de start van de coronapandemie.

Vervijfvoudigd

Het aantal ernstige gevallen heeft een recordhoogte bereikt. Daarnaast worden er heel veel ‘doorbraakinfecties’ geregistreerd.

Het Zuid-Koreaanse RIVM registreerde woensdag 7622 nieuwe gevallen. Vorige week werden er voor het eerst meer dan 7000 gevallen gemeld. Meer dan 92 procent van de Zuid-Koreaanse volwassenen is volledig gevaccineerd. Dat terwijl het aantal nieuwe gevallen sinds afgelopen maand bijna is vervijfvoudigd. Het aantal ernstige gevallen is verdrievoudigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here