VS zullen de volgende oorlog tegen China verliezen, hypersonische raketten van Rusland; Pentagon zei dat het “enkele jaren achter” ligt op beide landen

0
290

Als de Russische president Vladimir Poetin besluit om op enig moment in de nabije toekomst zijn ongeveer 100.000 troepen naar de grens van Oekraïne te sturen na zijn videochat met onze zwakke, ongelukkige ‘leider’ Joe Biden eerder deze week, zal er geen dat de Verenigde Staten of zelfs de NAVO er veel aan kunnen doen.

Ten eerste is er in Europa geen politieke wil om een ​​derde wereldoorlog in een eeuw te strijden, vooral niet met een enorme nucleair bewapende vijand. Aan de andere kant hebben de Verenigde Staten, zo geavanceerd als ons leger, geen belangrijk wapen dat Rusland zou hebben: hypersonische kernraketten die vijf tot zeven keer de snelheid van het geluid kunnen reizen.

Oh, en idem voor China, mocht Peking besluiten een aanval op Taiwan te lanceren om de eilanddemocratie te ‘herenigen’ met het vasteland (laat staan ​​dat de Chinese nationalisten daar na de Tweede Wereldoorlog zijn ontsnapt om hun eigen land te vormen na het verliezen van een burgeroorlog aan de communisten).

Bloomberg News meldt :

Ze zijn zo snel dat hun snelheid de omringende luchtmoleculen kan veranderen. Ze kunnen een kernkop dragen, laag vliegen en moeilijk te detecteren zijn. Hypersonische wapens staan ​​centraal in de escalerende concurrentie tussen de VS en China. In een verschijning op Bloomberg TV op 27 oktober vergeleek generaal Mark Milley, de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, China’s vermoedelijke tests van een hypersonisch wapensysteem deze zomer met een ‘Spoetnik-moment’, een verwijzing naar de baanbrekende lancering door de Sovjet-Unie van een satelliet in 1957, waardoor het een vroege voorsprong kreeg in de ruimtewedloop en de VS schokte

Van de VS en Israël wordt aangenomen dat ze ’s werelds meest geavanceerde raketafweersystemen hebben, maar ze zijn niet wendbaar of snel genoeg om hypersonische wapens op te pikken, dus onze nationale veiligheid is zeker in gevaar.

“In tegenstelling tot ballistische raketten volgen hypersonische wapens geen vooraf bepaald, gebogen traject en kunnen ze manoeuvreren op weg naar hun bestemming, aldus de Congressional Research Service”, voegt Bloomberg toe. “De term ‘hypersonisch’ beschrijft elke snelheid die sneller is dan vijf keer die van geluid, dat is ongeveer 1.220 kilometer per uur op zeeniveau, wat betekent dat deze wapens minstens 3.800 mijl per uur kunnen afleggen.”

Hypersonische wapens komen in de vorm van glijvoertuigen en kruisraketten, en tot nu toe ligt de nadruk vooral op de eerste. Ze worden gelanceerd vanaf een raket voordat ze vervolgens naar hun doel glijden. Deze zijn gemakkelijker te bouwen voor hypersonische snelheden dan raketten, die zijn uitgerust met motoren die scramjets worden genoemd – ze gebruiken zuurstof uit de lucht om ze stuwkracht te geven tijdens de vlucht, wat stabiele kruishoogten en snelheden mogelijk maakt.

“China, de VS en Rusland hebben de meest geavanceerde mogelijkheden, en verschillende andere landen onderzoeken de technologie, waaronder India, Japan, Australië, Frankrijk, Duitsland en Noord-Korea, die beweren een hypersonische raket te hebben getest”, meldde Bloomberg News. , toevoegend:

—  Rusland : in 2019 meldden Russische media dat het Avangard-glijvoertuig dat wordt gelanceerd vanaf een ICBM en een nucleaire lading kan vervoeren, werd ingezet voor gevechtstaken. Ondertussen is “Tsirkon een door een schip gelanceerde kruisraket waarvan wordt gezegd dat hij zowel grond- als marinedoelen kan raken”, meldde Bloomberg.

—  China:  The Financial Times meldde dat het leger van Peking in de zomer twee tests met hypersonische glijvoertuigen heeft uitgevoerd, maar de regering van ChiCom heeft dit ontkend. Desalniettemin kunnen de Chinese DF-17- en DF-41-raketten worden aangepast om dergelijke voertuigen te vervoeren, waaronder een die om de aarde kan draaien met een kernwapen als nuttige lading. China zou ook zijn systeem hebben ingezet.

—  Verenigde Staten: terwijl we de afgelopen twee decennia lichtbewapende militanten achtervolgden in Irak en Afghanistan, ontwikkelden onze vijanden wapensystemen voor ‘big boy’-gevechten, namelijk hypersonische wapens. “De VS: Gregory Hayes, chief executive officer van de Amerikaanse defensie-aannemer Raytheon Technologies Corp., vertelde Bloomberg TV 26 oktober dat de VS ‘minstens enkele jaren achter’ lopen op China op het gebied van hypersonische technologie, ondanks aanzienlijke investeringen,” meldde Bloomberg.

De outlet beschrijft de betekenis van hypersonics:

Ze zijn erg moeilijk te bestrijden met behulp van bestaande verdedigingen. Amerikaanse functionarissen zeggen dat Amerikaanse hypersonische wapens, in tegenstelling tot die welke in China en Rusland worden ontwikkeld, zijn ontworpen om conventionele wapens te dragen in plaats van kernwapens. Maar dit biedt weinig geruststelling aan potentiële Amerikaanse tegenstanders, die niet zouden kunnen weten of een dergelijk wapen tijdens de vlucht inderdaad een kernkop droeg. Het nastreven van deze systemen door China en Rusland weerspiegelt de bezorgdheid dat Amerikaanse hypersonische wapens Amerika in staat zouden kunnen stellen een preventieve, onthoofde aanval op hun nucleaire arsenalen en ondersteunende infrastructuur uit te voeren. De inzet van Amerikaanse raketten zou dan hun vermogen om een ​​vergeldingsaanval op de VS uit te voeren, kunnen beperken

Een vermoeide, afgeleefde president in combinatie met een leger dat voor het eerst sinds de Koude Oorlog niet over de meest geavanceerde wapens beschikt, staat gelijk aan een zeer onstabiele, risicovolle wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here