Van Houwelingen komt met analyses over sterfte na vaccinatie en wat zegt De Jonge? ‘Desinformatie’

0
505

Kamerlid Van Houwelingen (FVD) zei woensdag tegen zorgminister De Jonge dat er steeds meer bekend is over de bijwerkingen rond vaccinaties. “Zo heeft Ronald Meester van de Vrije Universiteit onlangs een onderzoek afgerond waaruit blijkt dat er vooral bij ouderen tussen de 65 en 80 kans is op directe sterfte.”

“Theo Schetters – dat is een immunoloog – heeft deze week in de podcast De Nieuwe Wereld gezegd dat het erop lijkt dat mensen tussen 65 en 80 jaar die gevaccineerd worden een kans lopen van 1 op 3000 dat zij daaraan direct – binnen twee weken na de injectie – overlijden.

Van Houwelingen vroeg De Jonge of er ook aandacht wordt besteed aan die bijwerkingen. De minister antwoordde dat we vaccins ‘ongelofelijk nodig hebben’. “Wij zitten op dit moment met een geweldige druk op de zorg, die voor een belangrijk deel voor rekening komt van mensen die niet zijn gevaccineerd,” beweerde hij.

Blijkbaar vindt u dat ook desinformatie

“We staan aan de vooravond van een omikrongolf, die in potentie heel schadelijk kan zijn en een enorme zorgbelasting tot gevolg heeft,” aldus De Jonge.

Hij beschuldigde Van Houwelingen van het verspreiden van desinformatie. “Dat is voor sommige mensen gewoon reden voor twijfel. Die twijfel leidt gewoon tot ziekenhuisopnames.”

“Ik krijg geen duidelijk antwoord op mijn vraag,” klaagde Van Houwelingen. “Ik gaf zojuist een citaat van een immunoloog. Blijkbaar vindt u dat ook desinformatie.”

Wie legt deze man het verschil uit tussen ‘des’ en ‘ongewenst’?

Neuroloog Jan Bonte zegt: “Dan komt Van Houwelingen met een goede analyse van Ronald Meester, hoogleraar waarschijnlijkheidsrekenen. En wat zegt onze paboloog? ‘Desinformatie’. Wie legt deze man het verschil uit tussen ‘des’ en ‘ongewenst’?”

“Alles wat niet in het narratief past is ‘desinformatie’. Het is een tactiek uit de oorlog om je tegenstanders uit te schakelen. Vanaf het begin van corona werden critici voor complotdenker uitgemaakt. En er wordt hard gewerkt om desinformatie tegen te gaan,” voegt huisarts Els van Veen toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here