Meer dan 30.000 ondersteuningen voor aangifte tegen Hugo de Jonge: ‘Een mooi beginnetje’

0
311

Het online formulier om aangifte te doen tegen zorgminister Hugo de Jonge is in enkele dagen al meer dan 30.000 keer ingevuld. “Een mooi beginnetje,” twittert Statenlid Daniël Osseweijer. De initiatiefnemers verwachten dat de aangifte binnen twee weken klaar zal zijn.

Ze stellen dat De Jonge zich de laatste anderhalf jaar schuldig heeft gemaakt aan bedreiging, discriminatie en intimidatie richting mensen die zich niet willen laten vaccineren. “Ook heeft hij meerdere keren aantoonbaar gelogen in de Tweede Kamer.”

Begin januari

Eén van de initiatiefnemers, Mordechaï Krispijn, zegt tegenover Hart van Nederland dat hij in overleg is met juristen om te kijken hoe kansrijk de aangifte is en hoe die het beste kan worden ingediend. Dat gaat volgens hem op zijn vroegst begin januari gebeuren.

Krispijn zegt dat twee advocaten bereid zijn mee te werken en dat de aangifte momenteel verder wordt uitgewerkt.

Bedreigd

Vorige week zei de minister in de Eerste Kamer ‘vrij goed, vrij precies per postcode’ te weten waar de ongevaccineerden wonen. Veel mensen voelden zich bedreigd door die uitspraak. “Vooral in combinatie met zijn uitspraak dat hij van wijk tot wijk, van deur tot deur en van arm tot arm zal gaan.”

Ook sprak hij in de Eerste Kamer over ‘wappies’. Die benaming wordt door veel mensen als beledigend en discriminerend ervaren.

We weten waar ze wonen:

Wappie:

Je kunt het formulier hier invullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here