Man uit Maryland aangeklaagd nadat hij honderden valse vaccinkaarten zou hebben verspreid

0
197

De man is volgens het ministerie van Justitie beschuldigd van postfraude en belemmering van de rechtsgang nadat hij naar verluidt honderden valse COVID-19-vaccinatiekaarten zou hebben besteld en verkocht.

Amar Salim Shabazz, 23, van Owings Mills, riskeert tot 40 jaar gevangenisstraf als hij wordt veroordeeld.
Volgens gerechtelijke documenten verkregen door The Epoch Times, gebruikte Shabazz een Chinese online marktplaats om meer dan 600 van de nepkaarten te bestellen, waarvan sommige verkeerd gespelde woorden bevatten zoals “COVD” in plaats van COVID-19. Shabazz promootte de kaarten op zijn Instagram- en Facebook-accounts, vroeg elk $ 75 en moedigde geïnteresseerde personen aan om hem een ​​bericht te sturen.

“Ze gaan als warme broodjes”, schreef hij, vier dagen later toevoegend dat hij tot de volgende week afwezig was.

“Ik word rijk”, zei Shabazz tegen een connectie op Instagram.

Een nieuwe zending die volgens de autoriteiten werd besteld door de man uit Maryland en afkomstig is uit Hong Kong, werd in beslag genomen door douanebeambten bij een DHL-rederij in Kentucky. Agenten vonden 503 valse vaccinatiekaarten en gaven online aan dat er een greep op het pakket zat.

Shabazz ging dezelfde dag online en zocht naar "douane-inspectiepakketten VACCINATIEkaarten" en bekeek video's over valse vaccinatiekaarten die werden gevonden.

“[expletief] u.s. douane yo’, schreef hij op Facebook. “Ik hoop dat mijn [expletief] het door de mens haalt.”

Een beller-autoriteiten geloven dat Shabazz DHL belde om te informeren naar het pakket.

Wetshandhavers vervingen de kaarten door dozen met maskers en plaatsten het pakket buiten de voordeur van de woning van Shabazz. In een video die de volgende dag op Instagram werd gepost, filmde Shabazz hoe hij de doos opendeed en de kijkers vertelde: "Kijk yo, ik heb maskers yo. Geen [expletieve] kaarten.”

Kort daarna wordt Shabazz ervan beschuldigd terug te zijn gegaan naar de Chinese markt en meer van de kaarten te hebben besteld. Hij leek het pakket te ontvangen en begon de verkoop ervan te promoten op zijn sociale media-accounts.

Autoriteiten kwamen in contact met een vrouw die een kaart van Shabazz kocht door met hem te communiceren via Instagram en hem te betalen met CashApp. Gegevens van de diensten leverden het bewijs van de verkoop.

Een gesprek tussen Amar Salim Shabazz en een andere persoon is te zien in deze screenshot van een gerechtelijk document.
(The Epoch Times via DOJ) Ook zijn andere klanten geïnterviewd.
Eind september werden huiszoekingsbevelen uitgevoerd in de woning van Shabazz en de autoriteiten vonden valse kaarten in Shabazz’s Lexus en ontvangstbewijzen voor UPS-verzendkosten met betrekking tot zendingen naar verschillende personen waarvan werd vastgesteld dat ze de papieren hadden ontvangen.
“De FBI heeft vrijdag mijn deur ingetrapt. Misschien ga ik binnenkort naar de gevangenis, hopelijk niet”, stuurde Shabazz een niet nader genoemd persoon op Instagram. Shabazz werd op 3 december aangeklaagd, voorgeleid en in afwachting van het proces vrijgelaten. Een openbare verdediger die hem vertegenwoordigt, weigerde commentaar te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here