Gevaarlijk hoog risico op burgeroorlog in Amerika

0
176

is misschien opzettelijk blind (of erger?) voor China’s mensenrechtenschendingen (waardoor mensen als Mitt Romney scherp worden berispt), als het gaat om binnenlandse aangelegenheden Miljardair Ray Dalio denkt dat er een “gevaarlijk hoog risico” is op een burgeroorlog in de Verenigde Staten staten binnen het komende decennium als gevolg van een “uitzonderlijke hoeveelheid polarisatie” in het land.

In zijn nieuwe boek, “Principles for Dealing with the Changing World Order:
Why Nations Succeed and Fail”, wijst Dalio op de zes stadia van een interne orde/wanordecyclus – en schat dat er een kans van 30% is op een burgeroorlog.

“Als er bijvoorbeeld nauwe verkiezingen worden gehouden en de verliezers de beslissingen respecteren, is het duidelijk dat de volgorde wordt gerespecteerd. Wanneer er om de macht wordt gevochten en gegrepen, geeft dat duidelijk het significante risico aan van een revolutionaire verandering met alle bijbehorende wanorde.” schrijft hij, eraan toevoegend dat “een groot aantal mensen – waaronder hoge functionarissen, openlijk hebben getwijfeld aan de geldigheid van de recente verkiezingen en zich bereid hebben verklaard om voor hun geloof te vechten.”

Dalio wijst ook op verschillende onderzoeken die aantonen dat Amerikanen momenteel in een emotioneel geladen kloof zitten tussen politieke partijen, aldus RT. In een recent onderzoek dat door Dalio werd opgemerkt, dacht 15% van de Republikeinen en 20% van de Democraten dat het land beter zou zijn als de tegenpartij ‘net dood’ zou zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here