Zou Hugo de Jonge excuses aanbieden voor deze misleiding?

6
226

De Denk-fractie heeft ‘een smak vragen’ over de 2G-wet. De leden van de fractie zeggen met de grootst mogelijke ontsteltenis kennisgenomen te hebben van het wetsvoorstel ‘Wijziging van de Wet Publieke gezondheid in verband met differentiatie in coronatoegangsbewijzen’.

Het was minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge die tijdens het coronadebat op 10 maart 2021 zei: “Wij zullen nooit – en dat is belangrijk – we zullen nooit, misschien ook goed voor het filmpje, nooit mensen vragen zich verplicht te vaccineren of zich verplicht voelen om te bewijzen dat zij gevaccineerd zijn.”

De leden van de Denk-fractie constateren dat hiermee de zoveelste conflicterende uitspraak is gedaan door de minister in de bestrijding van het coronavirus. Immers, wanneer dit wetsvoorstel wordt doorgevoerd is er sprake van het feit dat ‘mensen zich verplicht voelen om te bewijzen dat ze gevaccineerd zijn’, aldus de partij.

Onomwonden, luid en duidelijk

De leden van de Denk-fractie vragen daarom of De Jonge onomwonden, luid en duidelijk zijn excuses gaat aanbieden omdat hij staande het Kamerdebat Nederland heeft misleid door deze stellige uitspraak.

“Zou hij excuses aanbieden voor deze misleiding?” vraagt Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu zich af.

Kuzu vraagt ook waarom De Jonge vrijdag tijdens de persconferentie deed alsof de 2G-wet al door de Kamer is. De minister zei op een gegeven moment: “Wat daarbij helpt is die coronatoegangsbewijzen, 3G op de plekken waar dat kan, 2G op de plekken waar dat moet: die gaan ons helpen om zo open mogelijk en tegelijkertijd zo veilig mogelijk verder door de winter te komen.”

6 REACTIES

 1. Het geheugen van de doorsnee mensen lijkt wel heel erg aangetast door hersenspoeling via media en onderling.
  Als je beweer dat Corona alleen in naam de griep heeft ingenomen, kijken ze je aan of je van een andere planeet kom.
  Ze komen direct met allerlei personen en namen van mensen die heel erg ziek zijn of geweest met blijvende naweeën.
  Maar als je ze dan weer meeneem in de feiten van o.a. een griep of longontsteking zonder antibiotica/penicilline, en vraag hoeveel er dan aan griep zouden overlijden, of blijvend klachten zouden hebben zeggen ze, ook heel veel.
  Zo is het nu wel zo, er is weer een griepgolf, terwijl alle juiste medicijnen verboden zijn.
  Dus iedereen die flink ziek is, wordt uit noodzaal ten lange leste aan de beademing gelegd, om bij de patiënt nog wat zuurstof gehalte op te krikken.
  En de doorsnee mens richt zich weer op het moment, zonder de oorzaak tot de catastrofe vast te houden.
  Hoe kun je via geïnfecteerde/ontstoken, dus half werkende longen zuurstof in het bloed op krikken?
  Waarom dokters niet de aloude beproefde medicijnen en Ivermectine gebruiken, desnoods stiekem, is mij een raadsel.
  Ik hoop dat vele artsen deze middelen wel toe gaan passen, ongeacht de krankzinnige regels.

 2. Dat deze minister nog niet achter slot en grendel zit is ronduit SCHOKKEND ! Je kunt je blijkbaar door het politieke debat heen blijven liegen in de Ruttocratie zonder enige consequenties.
  Maar het eerste tribunaal komt eraan volgens Füllmich dus er is nog hoop.

 3. hij gaat geen excuus aanbieden omdat hij een gestoorde zeg het netjes man is die zijn vaccins niet kwijt kan aan ongevaccineerden en hij probeert alsnog ons zover te krijgen maar daar trappen we niet in snap niet waarom hij nog niet is opgepakt hij gebruikt hij liegt hij maakt mensen bang daar hadden ze van het kabinet hem allang moeten schorsen maar die doen ook niets alleen maar praten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here