John Anthony West – Serpent In The Sky: The High Wisdom Of Ancient Egypt

0
76
John Anthony West heeft de wereld een enorme dienst bewezen met dit gewaagde, goed geschreven en boeiende boek. 
Hij breidt het werk van de Elzasser filosoof en wiskundige R.A, Schwaller de Lubicz uit, waardoor het niet alleen begrijpelijk is voor de lekenlezer, maar ook een van de meest plausibele verklaringen is voor de grootsheid en pracht van de oude Egyptische cultuur.

West is allesbehalve een New Age vlok en hij neemt een aantal vrij hardnekkige standpunten in over de absurditeiten van de moderne wetenschap. 
Toch heeft hij het voordeel ten opzichte van de meeste orthodoxe egyptologen doordat hij (a) kan schrijven - en voortreffelijk kan schrijven - en (b) hij een gevoel voor humor heeft, dat zelfs zijn meest venijnige aanvallen uitoefent op degenen die volharden in het toeschrijven van de monumenten van Egypte tot een ras van egoïstische barbaren, het werk van een rationele reus in een wereld van lilliputters.

Zijn greep op het hele bereik van de Egyptische geschiedenis is buitengewoon, en zijn vermogen om zelfs de meest complexe beschrijvingen van de Pythagoras-geometrie of symboliek in de hiërogliefen weer te geven, is iets waar elke toekomstige academicus aantekeningen over zou moeten maken. 
Daarnaast is het boek op elke pagina prachtig geïllustreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here