Graham Hancock – Fingerprints Of The Gods

0
73
Graham Hancock, een verslaggever voor The Economist en Sunday London Times, heeft gedaan waar velen van ons alleen maar van dromen: hij bezocht de ruïnes van vele oude culturen van over de hele wereld en kwam met een aantal verrassende bevindingen en theorieën. Zijn reizen omvatten: Machu Picchu in Peru, de Maya-ruïnes van Midden-Amerika en Mexico, de Azteekse ruïnes in de buurt van Mexico-stad, de stad Teotihuacan en de Egyptische ruïnes van Gizeh, de piramides, Heliopolis, Saqqara en Abydos.

Hij begint het boek met een hoofdstuk dat ons kennis laat maken met een oude kaart van Antarctica, gemaakt in 1513 na Christus. 
Het wordt de Piri Reis-kaart genoemd, opgesteld in Constantinopel. 
Het is een raadsel omdat de 'moderne' wereld Antarctica pas 'recent' ontdekte in 1818 na Christus. 
Graham Hancock eindigt zijn boek met meer informatie en theorieën over de reden waarom Antarctica ongeveer 2.000 mijl ten zuiden van zijn oorspronkelijke locatie is verschoven, vermoedelijk een subtropisch klimaat, vergelijkbaar met dat van de Middellandse Zee. 
Antarctica zou ongeveer 30 graden ten noorden van zijn huidige positie op de planeet hebben gelegen. 
De verklaring voor zijn beweging is gebaseerd op een idee dat werd onderschreven door Albert Einstein, die erover schreef in 1953 voordat de wetenschappelijke gemeenschap de theorie van de continentale drift en de theorie van de aardkorstverschuiving had geformuleerd. Graham Hancock geeft tal van referenties uit de wetenschap en archeologie om zijn theorieën en conclusies te ondersteunen.

Hij slaagt erin om catastrofale wereldwijde gebeurtenissen uit het verleden, waarvan wetenschappers het erover eens zijn dat ze ongeveer 10.500 jaar voor Christus plaatsvonden, te verbinden met de oude monumenten en ruïnes die nog steeds overeind staan. 
Er zijn voorspellingen dat soortgelijke catastrofale gebeurtenissen zich opnieuw kunnen voordoen, tenzij de mensheid haar gedrag op wereldschaal verandert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here