Merlin Stone – When God Was A Woman

0
83

When Gods Was A Woman schetst de historische gebeurtenissen en politieke opvattingen die hebben geleid tot het schrijven van de joods-christelijke mythe van de zondeval, het verlies van het paradijs en, belangrijker nog, waarom de schuld voor dat verlies werd toegeschreven aan de vrouw Eva en – volgens het joods-christelijke geloof – elke vrouw sindsdien.

Zeer weinig mensen zijn zich tegenwoordig bewust van het archeologische, mythologische en historische bewijs dat onthult dat in prehistorische en vroege historische perioden van menselijke ontwikkeling, mensen hun opperste schepper als vrouw vereerden – de grote godin, de goddelijke voorouder.
Er is weinig bekend over de eeuwen van voortdurende vervolging en onderdrukking van de godinnenverering door de voorstanders van de nieuwere religies die mannelijke goden als oppermachtig beschouwden.

De schrijvers van de joods-christelijke bijbel lijken met opzet de seksuele identiteit van de vrouwelijke godheid te hebben verdoezeld, die door de buren van de Hebreeën in Kanaän, Babylon en Egypte als heilig werd beschouwd.
Het Oude Testament heeft niet eens een woord voor “Godin”. In de bijbel wordt naar de Godin verwezen als Elohim in het mannelijke geslacht, te vertalen als “God”.
Interessant genoeg stelt de koran van de mohammedanen: “Allah tolereert geen afgoderij, de heidenen bidden tot vrouwen”.

In haar boek ‘When God Was A Woman’ legt auteur Merlin Stone duidelijk uit hoe de verschuiving van matriarchaat naar patriarchaat tot stand kwam door een grootschalige herschrijving van de geschiedenis en verschillende mythen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here