Israel Shahak – Joodse geschiedenis, Joodse religie

0
98

Israel Shahak is een Israëlische Jood wiens familie generaties lang in een Joods getto in Polen heeft gewoond.
Prof. Shahak overleefde de Holocaust en koos ervoor om zich in Israël te vestigen, waar hij zijn hele leven leefde.
Prof. Shahak, samen met historicus Ilan Pappe (“The Ethnic Cleansing of Palestine”) en prof. Shlomo Sand (“The Invention of the Jewish People”) zijn slimme, vooruitstrevende, goed opgeleide leden van de Israëlische academische wereld die begrijpen dat de huidige koers van de Israëlische politiek onhoudbaar is.

Joodse geschiedenis, Joodse religie laat zien hoe de seculiere staat Israël is en wordt gevormd door religieuze orthodoxie.
De laatste zin van Shahaks boek luidt: “Hoewel de strijd tegen antisemitisme (en tegen alle andere vormen van racisme) nooit mag stoppen, is de strijd tegen het joodse chauvinisme en exclusivisme, die een kritiek op het klassieke jodendom moet omvatten, nu van gelijke of grotere belang.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here